Rekommenderad rutt
Ancona
Resa direkt till Zadar med färja
Zadar
Se priser
Alternativa rutter
Ancona
Resa med tåg, samåkning, buss till Pesaro
Pesaro
Resa med färja till Zadar
Zadar
Se priser
Ancona
Resa med färja till Split
Split
Resa med buss, samåkning till Zadar
Zadar
Se priser

Hur tar man sig från Ancona till Zadar med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Ancona till Zadar? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Ancona till Zadar är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Ancona till Zadar, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Ancona till Zadar så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Blue Line International, Jadrolinija, SNAV, Blueline eller Emilia Romagna Lines. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Ancona Zadar som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Jadrolinija-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Ancona till Zadar behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Ancona till Zadar

Avgångshamn
Ancona
Italien
Marches
Ankomsthamn
Zadar
Kroatien
Zadar
Avstånd
150 km
Färjerederier
Blue Line International, Jadrolinija, SNAV, Blueline, Emilia Romagna Lines
Frekvens av överfarter
5 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
6 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Ancona Zadar: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Ancona till Zadar kan du hitta biljetter från 786 kr för en person om du reser utan bil till 2880 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Ancona till Zadar är 1781 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Ancona till Zadar är 8 timmar 36 minuter. De långsammaste färjorna tar 9 timmar att nå Zadar, medan de snabbaste båtarna anländer till Zadar på 7 timmar. Den första färjan avgår från hamnen i Ancona kl 11:00. Den sista båten till Zadar avgår från hamnen i Ancona kl 22:00.

Genomsnittspris för en Ancona till Zadar färjeöverfart
1781 kr
Prisintervall för färjor Ancona Zadar (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
786 kr - 2880 kr
Genomsnittlig överfartstid Ancona Zadar
8 timmar 36 minuter
Avgångstid för första färjan till Zadar
11:00
Tid då sista färjan avgår till Zadar
22:00
Ankomsttid för första färjan till Zadar
07:00
Ankomsttid för sista färjan till Zadar
18:00

Vilka bolag trafikerar mellan Ancona och Zadar?

Om du vill resa mellan Ancona och Zadar med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Jadrolinija som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Jadrolinija Ancona Zadar
Jadrolinija
Jadrolinija är ett färjerederi med säte i Split, Kroatien. Företaget grundades 1947 och erbjuder överfarter till flera destinationer i Kroatien och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ancona-Zadar och boka en biljett från Jadrolinija mellan Ancona och Zadar. Jadrolinija kör 5 överfarter i veckan till Zadar från Ancona och restiden är 6 timmar. Mer information om Jadrolinija
6 timmar
5 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Ancona? Var anländer båtarna i Zadar?

Avgångshamn i Ancona

Jadrolinijas färjor till Zadar avgår från följande hamnar i Ancona:

Ancona Molo Wojtyla
Karta

Ankomsthamn i Zadar

Jadrolinija fartyg anländer till Zadar från följande hamnar:

Zadar
Karta
Andra alternativa avgångar från Ancona till Zadar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Ancona till Zadar tar det minst 6 timmar att täcka de 150 km mellan Ancona och Zadar.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Ancona och Zadar på vintern) och färjerederiet (Jadrolinija). Det finns för närvarande 5 överfarter i veckan mellan Ancona och Zadar.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Ancona och Zadar: Jadrolinija.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Blue Line International, Jadrolinija, SNAV, Blueline, Emilia Romagna Lines.

För att åka med båt från Ancona till Zadar kan du hitta priser från 786 kr för det lägsta, till 2880 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1781 kr.

Den första färjan avgår från Ancona kl 11:00 till Zadar.

Den sista färjan till Zadar avgår vanligtvis från Ancona kl 22:00.

Färja Ancona Zadar - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Ancona till Zadar

Vad kan man besöka och göra i Zadar?

En av stadens höjdpunkter är den historiska stadskärnan som ligger på en liten halvö. Här hittar du smala, vindlande gator, medeltida kyrkor, livliga torg och en autentisk atmosfär. La Riva, strandpromenaden, är en populär plats att promenera på och njuta av den vackra utsikten över de omgivande öarna.

En av Zadars mest emblematiska sevärdheter är Marinorgeln. Det är ett unikt instrument som använder vågornas kraft för att skapa lugnande musik. Tonerna produceras av en serie rör som är gömda under promenadens trappsteg. Det är en idealisk plats för att koppla av och njuta av havets ljud.

Ett annat måste är Salut au Soleil, en konstinstallation som ligger bredvid Marinorgeln. Den består av en stor cirkel av glasskivor som lyser upp när solen går ner. Det är en syn du inte får missa, perfekt för en fridfull avslutning på dagen.

När det gäller att ta sig runt i Zadar är promenader det mest praktiska sättet att ta sig runt i gamla stan. Gatorna är relativt smala och det kan vara svårt att ta sig runt med bil. Men det finns också lokalbussar som förbinder de olika delarna av staden, liksom taxiservice.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid