Rekommenderad rutt
Ancona
Resa direkt till Stari Grad med färja
Stari Grad
Se priser
Alternativa rutter
Ancona
Resa med samåkning, buss, tåg till Pescara
Pescara
Resa med färja till Stari Grad
Stari Grad
Se priser

Hur tar man sig från Ancona till Stari Grad med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Ancona till Stari Grad? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Ancona till Stari Grad är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Ancona till Stari Grad, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Ancona till Stari Grad så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som SNAV, Blue Line International, Jadrolinija eller Blueline. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Ancona Stari Grad som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Blue Line International, Blueline eller Jadrolinija-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Ancona till Stari Grad behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Ancona till Stari Grad

Avgångshamn
Ancona
Italien
Marches
Ankomsthamn
Stari Grad
Kroatien
Split-Dalmatien
Avstånd
254 km
Färjerederier
SNAV, Blue Line International, Jadrolinija, Blueline
Frekvens av överfarter
1 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
14 timmar 20 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Varför ta en färja från Ancona till Stari Grad?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Ancona till Stari Grad vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Stari Grad. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Ancona till Stari Grad är ett idealiskt sätt att resa.

Du får mycket mer vila än i bilen
Att köra i flera kilometer i sträck är inte särskilt avkopplande, särskilt om man lägger till risken för trafikstockningar och olyckor. Omvänt är en Ancona Stari Grad-båtresa extremt avkopplande. Ombord, beroende på vilket fartyg från Blue Line International, Blueline eller Jadrolinija som är i trafik, är allting utformat för att ge dig tid att koppla av i lugnet i bekväma liggsoffor, att slappna av på utedäcken, att underhålla och att ha roligt. Du anländer till Stari Grad utan stress och helt avslappnad.
För att få lite havsluft
Havets hälsofördelar är sedan länge bevisade. Under överfarten Ancona-Stari Grad kan du gå ut på Blue Line International, Blueline eller Jadrolinija-fartygets utomhusutrymmen för att ta ett djupt andetag av luft. Den friska havsluften och vågorna som gungar färjan kommer att lugna dig omedelbart. Du kommer att anlända till Stari Grad och känna dig helt zen och energisk.
Vila i en hytt
Även om det inte är obligatoriskt att göra överfarten från Ancona till Stari Grad genom att boka en hytt, berövar du dig själv en bekvämlighet som färjan är det enda transportsättet att erbjuda. Utrustade med kojer, privata badrum och ibland till och med porthål eller balkonger är hytterna inte olik riktiga hotellrum. Även på en dagsöverfart är det fortfarande möjligt att njuta av avskildheten i en hytt och det är mycket bekvämare än att sitta i en salong.

Vilka bolag trafikerar mellan Ancona och Stari Grad?

Om du vill resa mellan Ancona och Stari Grad med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Blue Line International, Blueline eller Jadrolinija som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Blue Line International Ancona Stari Grad
Blue Line International
Blue Line International bedriver färjetrafik till Italien och Kroatien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Ancona och Stari Grad. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ancona-Stari Grad och boka en biljett från Blue Line International mellan Ancona och Stari Grad. Mer information om Blue Line International
Blueline Ancona Stari Grad
Blueline
Blueline bedriver färjetrafik till Italien och Kroatien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Ancona och Stari Grad. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ancona-Stari Grad och boka en biljett från Blueline mellan Ancona och Stari Grad. Mer information om Blueline
Jadrolinija Ancona Stari Grad
Jadrolinija
Jadrolinija är ett färjerederi med säte i Split, Kroatien. Företaget grundades 1947 och erbjuder överfarter till flera destinationer i Kroatien och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ancona-Stari Grad och boka en biljett från Jadrolinija mellan Ancona och Stari Grad. Jadrolinija kör 1 överfarter i veckan till Stari Grad från Ancona och restiden är 14 timmar 20 minuter. Mer information om Jadrolinija
14 timmar 20 minuter
1 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Ancona? Var anländer båtarna i Stari Grad?

Avgångshamn i Ancona

Blue Line International, Blueline eller Jadrolinijas färjor till Stari Grad avgår från följande hamnar i Ancona:

Ancona Molo Wojtyla
Karta

Ankomsthamn i Stari Grad

Jadrolinija, Blueline eller Blue Line International fartyg anländer till Stari Grad från följande hamnar:

Stari Grad
Karta
Andra alternativa avgångar från Ancona till Stari Grad
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Ancona till Stari Grad tar det minst 14 timmar 20 minuter att täcka de 254 km mellan Ancona och Stari Grad.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Ancona och Stari Grad på vintern) och färjerederiet (Blue Line International, Blueline och Jadrolinija). Det finns för närvarande 1 överfarter i veckan mellan Ancona och Stari Grad.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Ancona och Stari Grad: Blue Line International, Blueline och Jadrolinija.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av SNAV, Blue Line International, Jadrolinija, Blueline.

Innan du bokar, jämför priserna på SNAV, Blue Line International, Jadrolinija, Blueline på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Ancona Stari Grad kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Ancona och Stari Grad reser du 254 km.

Hur är färjeöverfarten från Ancona till Stari Grad?

Det är inte alltid lätt att få en tydlig bild av hur en överfart från Ancona till Stari Grad kommer att vara, särskilt om du inte är bekant med detta transportsätt. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med SNAV, Blue Line International, Jadrolinija eller Blueline, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Ancona till avstigning i Stari Grad. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Ancona och Stari Grad.

Ombordstigning i Ancona

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Ancona Stari Grad med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Presentation i hamnen i Ancona / Du måste ge dig en viss tid (kontrollera med Blue Line International, Blueline eller Jadrolinija) före fartygets faktiska avgångstid för att anlända till färjeterminalen i Ancona. Efter denna tid har företaget rätt att vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning för överfarten Ancona - Stari Grad / Vid färjeterminalen i Ancona letar du efter Blue Line International, Blueline eller Jadrolinija-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Om du har en bil kan du checka in från fordonskön.
  • Ombordstigning på färjan till Stari Grad / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Ancona som uppmanar dig att gå ombord. Med bil följer du Blue Line International, Blueline eller Jadrolinijas personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Livet ombord på färjan mellan Ancona och Stari Grad

På Jadrolinija, Blueline eller Blue Line International-fartygen finns det något för alla. Vissa resenärer vill koppla av i en avskild hytt, medan andra kommer att njuta av barer, restauranger, spel och affärer.

Avstigning från färjan i Stari Grad

Här finns lite information för avstigning i Stari Grad:

  • Stari Grad Harbour är i sikte / Besättningen kommer inte att ge dig tillträde till garaget för att hämta ditt fordon förrän båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Njut i stället av ankomsten till Stari Grads hamn från båtens däck.
  • Om du sitter i en hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Stari Grad Harbour.
  • Lämna fartyget och Stari Grad är ditt / När garageportarna väl är öppna går det ganska snabbt att ta sig av fartyget. Gångpassagerare kommer av båten ännu snabbare. I Stari Grad kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen har din semester i Stari Grad börjat på allvar!
Färja Ancona Stari Grad - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Ancona till Stari Grad

Vad kan man besöka och göra i Stari Grad?

En av höjdpunkterna i Stari Grad är den välbevarade historiska stadskärnan. Strosa längs de smala gatorna och upptäck traditionella stenhus, hemliga passager och pittoreska små torg. Glöm inte att besöka Stefansplatsen och 1500-talskyrkan, som erbjuder en hisnande utsikt över staden.

Ett annat måste är Stari Grad-museet, som har en stor samling historiska och arkeologiska föremål. Här kan du lära dig mer om stadens historia, från den grekiska ockupationen till nutid.

Området runt Stari Grad erbjuder också några fantastiska naturattraktioner. Bara några kilometer från staden ligger till exempel den vackra Maslinica-bukten, en perfekt plats att koppla av på stranden och njuta av den kroatiska solen. Du kan också utforska den omgivande landsbygden genom att hyra en cykel eller vandra.

När det gäller transport ligger Stari Grad inom bekvämt räckhåll från Split, regionens huvudstad. Det finns regelbundna färjeturer från Split till Stari Grad, vilket gör ön Hvar lättillgänglig för resenärer. Väl framme i Stari Grad kan du enkelt ta dig runt i staden till fots, eftersom allt ligger inom gångavstånd.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid