Amorgos
Resa direkt till Folegandros med färja
Folegandros
Se priser

Hur tar man sig från Amorgos till Folegandros med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Amorgos till Folegandros? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Amorgos till Folegandros är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Amorgos till Folegandros, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Amorgos till Folegandros så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Sea Jets. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Amorgos Folegandros som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Sea Jets-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Amorgos till Folegandros behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Amorgos till Folegandros

Avgångshamn
Amorgos
Grekland
Kykladöarna
Ankomsthamn
Folegandros
Grekland
Kykladöarna
Avstånd
90 km
Färjerederier
Sea Jets
Frekvens av överfarter
7 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
2 timmar 10 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Amorgos Folegandros: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Amorgos till Folegandros kan du hitta biljetter från 1122 kr för en person om du reser utan bil till 1122 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Amorgos till Folegandros är 1122 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Amorgos till Folegandros är 2 timmar 32 minuter. De långsammaste färjorna tar 2 timmar 35 minuter att nå Folegandros, medan de snabbaste båtarna anländer till Folegandros på 2 timmar 30 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Amorgos kl 13:30. Den sista båten till Folegandros avgår från hamnen i Amorgos kl 13:35.

Genomsnittspris för en Amorgos till Folegandros färjeöverfart
1122 kr
Prisintervall för färjor Amorgos Folegandros (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
1122 kr - 1122 kr
Genomsnittlig överfartstid Amorgos Folegandros
2 timmar 32 minuter
Avgångstid för första färjan till Folegandros
13:30
Tid då sista färjan avgår till Folegandros
13:35
Ankomsttid för första färjan till Folegandros
16:00
Ankomsttid för sista färjan till Folegandros
16:10

Vilka bolag trafikerar mellan Amorgos och Folegandros?

Om du vill resa mellan Amorgos och Folegandros med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Sea Jets som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Sea Jets Amorgos Folegandros
Sea Jets
Sea Jets är ett grekiskt rederi som grundades 1989. Det bedriver cirka 140 rutter mellan Pireus och Kreta och Kykladernas arkipelag. På Vivanoda kan du jämföra priser för Amorgos-Folegandros och boka en biljett från Sea Jets mellan Amorgos och Folegandros. Sea Jets kör 7 överfarter i veckan till Folegandros från Amorgos och restiden är 2 timmar 10 minuter. Mer information om Sea Jets
2 timmar 10 minuter
7 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Amorgos? Var anländer båtarna i Folegandros?

Avgångshamn i Amorgos

Sea Jetss färjor till Folegandros avgår från följande hamnar i Amorgos:

Katapola
Karta

Ankomsthamn i Folegandros

Sea Jets fartyg anländer till Folegandros från följande hamnar:

Folegandros
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende
Färja Amorgos Folegandros - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Amorgos till Folegandros

Vad kan man besöka och göra i Folegandros?

Huvudbyn på Folegandros är Chora, som också är öns huvudstad. Chora ligger på en kulle och är en labyrint av slingrande gränder, stentrappor och traditionella vita hus. Du kan strosa genom de smala gatorna, beundra de bysantinska kyrkorna och njuta av den fantastiska panoramautsikten över Egeiska havet från vallarna i den gamla stadskärnan. Missa inte ett besök i det venetianska 1200-talsslottet på toppen av Chora.

Utanför Chora är ön Folegandros full av sevärdheter att besöka. Ta en tur till byn Ano Meria i inlandet, där du kan upptäcka det traditionella livet för öns invånare. Du kan också besöka Panagia-kyrkan nära byn Karavostasis, som ligger på en klippa med en otrolig utsikt över havet.

Folegandros är också känt för sina magnifika stränder. Katergo Beach är en dold pärla som endast kan nås med båt eller till fots, men du kommer att belönas med kristallklart vatten och vacker oförstörd natur. Agali Beach är ett annat populärt alternativ, med sitt lugna vatten och traditionella tavernor. Du kan enkelt utforska de olika stränderna tack vare en lokal busslinje som förbinder öns viktigaste destinationer.

För att ta dig runt på ön kan du använda lokalbussarna som går regelbundet mellan Chora, närliggande byar och de viktigaste stränderna. Det finns också taxibilar och möjlighet att hyra skoter eller bil om man vill vara mer självständig. Folegandros är också perfekt för vandring, med markerade leder som gör att du kan utforska öns naturliga skönhet till fots.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid