Luleå
Resa direkt till Umeå med tåg
Umeå
Se priser

Hur tar man sig från Luleå till Umeå?

Planerar du att resa till Umeå från Luleå och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Luleå till Umeå, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Luleå och Umeå, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ eller Norrtåg) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Luleå och Umeå har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Luleå-Umeå-resa.

För din resa från Luleå till Umeå har du flera transportalternativ.

Tåg Luleå Umeå

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Luleå Umeå idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Luleå till Umeå som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Luleå Umeå

Avgångsstad
Luleå
Sverige
Staden som är destination
Umeå
Sverige
Avstånd
215 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med tåg
Sök efter Luleå Umeå biljetter
Sök efter boende i Umeå
Planera din resa från Luleå till Umeå enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Luleå till Umeå enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Luleå och Umeå som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ eller Norrtåg för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Luleå och Umeå med sinnesro!

Var ska man börja från i Luleå? Var anländer jag i Umeå?

Avgångsstationer i Luleå

Luleå Centralstation
Karta
Luleå Notviken station
Karta

Ankomststationer i Umeå

Umeå Centralstation
Karta
Umeå Östra station
Karta
Sök efter Luleå Umeå biljetter
Sök efter boende i Umeå

3 tips för billigare resor mellan Luleå och Umeå

Har du bestämt dig för att resa från Luleå till Umeå och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med tåg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Luleå till Umeå.

  • 1. Var flexibel när det gäller datum
    Biljetter Luleå-Umeå är ofta billigare under veckan än under helgen. Om du har råd att resa till Umeå under veckan i stället för på helgen kan du spara pengar på din biljett Luleå-Umeå. Att vara flexibel när det gäller datum kan dessutom hjälpa dig att hitta de bästa priserna till Umeå.
  • 2. Boka i förväg
    Detta är ofta det mest kända tipset för att spara pengar på resor mellan Luleå och Umeå. Det beror på att tåg-, flyg-, buss- eller färjebiljetter ofta är billigare om du köper dem i god tid. Detta kan ibland spara tiotals eller till och med hundratals euro på din resa Luleå-Umeå.
  • 3. Jämför transportsätt
    Det kan vara en bra idé att jämföra de olika transportsätt som finns tillgängliga för att spara pengar på din resa från Luleå till Umeå. Även om det kan verka som att flyga eller ta tåget är det snabbaste alternativet för att ta sig till Umeå kan samåkning eller buss ofta vara billigare alternativ. Tänk också på resans längd och resvägen för att hitta den mest ekonomiska lösningen som passar dina behov bäst.

Tåg Luleå Umeå

Tågbiljetter från Luleå till Umeå kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Luleå till Umeå minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Luleå till Umeå beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Umeå är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Luleå och Umeå rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Luleå till Umeå. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Luleå till Umeå. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Luleå och Umeå.

Tågbolag från Luleå till Umeå

SJ
SJ
Norrtåg
Norrtåg
Sök efter tågbiljetter Luleå Umeå
Luleå till Umeå - Billiga tåg | Vivanoda

Turistguide för resan från Luleå till Umeå

Vad man ska se och göra i Umeå?

Umeås främsta turistattraktioner är Västerbottens museum, Umeå domkyrka, Nydalasjöns strand och Norrlands botaniska trädgård. Västerbottens museum presenterar regionens historia och kultur, medan Umeå domkyrka är ett fint exempel på nyklassisk arkitektur. Nydalasjöns strand är ett utmärkt ställe att njuta av den svenska sommaren och bada i sjön. Norrlands botaniska trädgård erbjuder ett fint urval av lokala och exotiska växter.

Umeå är också känt för sitt livliga nattliv och sin musikscen. Staden är värd för flera festivaler under året, bland annat Umeå Jazz Festival i oktober och folkmusikfestivalen Umeå Open i februari.

Kollektivtrafiken i Umeå är bekväm och lättillgänglig med bussar som går i hela staden. Taxibilar finns också tillgängliga, liksom cykelvägar för dem som föredrar att resa med cykel. Umeås stadskärna är relativt kompakt, så det är lätt att ta sig runt till fots.

Gör det mesta av din vistelse i Umeå för att upptäcka allt som denna svenska stad har att erbjuda, från kultur till nattliv och natur.

Sök efter Luleå Umeå biljetter
Sök efter boende i Umeå

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid