Rekommenderad rutt
Umeå
Resa direkt till Göteborg med flyg, tåg
Göteborg
Se priser
Alternativa rutter
Umeå
Resa med tåg till Sundsvall
Sundsvall
Resa med tåg, flyg till Göteborg
Göteborg
Se priser
Umeå
Resa med tåg till Skövde
Skövde
Resa med tåg till Göteborg
Göteborg
Se priser

Hur tar man sig från Umeå till Göteborg?

Planerar du att resa till Göteborg från Umeå och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Umeå till Göteborg, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Umeå och Göteborg, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, FlixTrain, Norrtåg, FlixBus eller Swebus) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Umeå och Göteborg har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Umeå-Göteborg-resa.

För din resa från Umeå till Göteborg har du flera transportalternativ.

Buss från Umeå till Göteborg

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Umeå till Göteborg, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Umeå Göteborg

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Umeå Göteborg idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Flyg Umeå Göteborg

Många flygningar förbinder Umeå med Göteborg varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Göteborg på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Umeå till Göteborg som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Umeå Göteborg

Avgångsstad
Umeå
Sverige
Staden som är destination
Göteborg
Sverige
Avstånd
815 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med flyg och tåg
Sök efter Umeå Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg
Planera din resa från Umeå till Göteborg enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Umeå till Göteborg enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Umeå och Göteborg som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, FlixTrain, Norrtåg, FlixBus eller Swebus för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Umeå och Göteborg med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Umeå och Göteborg

Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Umeå till Göteborg?
Hastighet Tåg från Umeå till Göteborg är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Miljövänligt Tåget Umeå-Göteborg anses vara ett mer miljövänligt transportmedel än enbart flyg eller bil.
Tillgänglighet Tågstationerna i Umeå eller Göteborg ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Kostnad Umeå-Göteborg-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Umeå Göteborg-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Fördelar och nackdelar med att flyga från Umeå till Göteborg?
Hastighet Att flyga mellan Umeå och Göteborg är det snabbaste sättet att resa de 815 km mellan Umeå och Göteborg.
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Umeå till Göteborg, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Säkerhetskontroller Resenärer till Göteborg måste ofta anlända tidigt till Umeås flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.
Nackdelar med miljön Flyg till Umeå Göteborg har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.
Priser Flygbiljetter från Umeå till Göteborg kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Umeå till Göteborg?
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Umeå och Göteborg, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Umeå och Göteborg är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Priser Bussbiljetter från Umeå till Göteborg är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Göteborg (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Komfort Bussar mellan Umeå och Göteborg kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Umeå till Göteborg är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Göteborg för att täcka den 815 km långa sträckan.

Var ska man börja från i Umeå? Var anländer jag i Göteborg?

Avgångsstationer i Umeå

Umeå Centralstation
Karta
Umeå Östra station
Karta

Avgångsflygplatser i Umeå

Umea
Karta

Bussstationer för ankomst till Göteborg

Göteborg Nils Ericsonterminal
Karta
Liseberg station
Karta
Landvetter flygplats
Karta

Ankomststationer i Göteborg

Göteborg Centralstation
Karta

Ankomstflygplatser i Göteborg

Landvetter
Karta
Sök efter Umeå Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg

3 tips för billigare resor mellan Umeå och Göteborg

Har du bestämt dig för att resa från Umeå till Göteborg och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss, tåg eller flyg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Umeå till Göteborg.

  • 1. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Umeå till Göteborg, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Göteborg och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.
  • 2. Undvik rusningstider
    Biljetter Umeå-Göteborg är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Göteborg under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.
  • 3. Jämför priser
    Att använda Vivanoda är ett bra sätt att hitta de bästa priserna för din resa från Umeå till Göteborg. Det gör att du kan jämföra priser från olika transportleverantörer i en sökning och hitta det bästa priset för din vistelse i Göteborg.

Buss Umeå Göteborg

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Umeå-Göteborg. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Umeå-Göteborg varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Umeå till Göteborg på Vivanoda.

Längden på bussresan mellan Umeå och Göteborg varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Göteborg för ditt resedatum.

Frekvensen av avgångarna till Umeå från Göteborg varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Göteborg, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Umeå-Göteborg, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Umeå-Göteborg extra kostnader.

Bussbolag Umeå Göteborg

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Umeå Göteborg

Tåg Umeå Göteborg

Tågen mellan Umeå och Göteborg är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.

Tågbiljetter från Umeå till Göteborg kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Umeå till Göteborg. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Umeå till Göteborg beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Göteborg är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Umeå till Göteborg. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Umeå och Göteborg.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Umeå till Göteborg minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Tågbolag från Umeå till Göteborg

SJ
SJ
FlixTrain
FlixTrain
Norrtåg
Norrtåg
Sök efter tågbiljetter Umeå Göteborg

Flyg Umeå Göteborg

Flygbolag Umeå Göteborg

Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
SAS - Scandinavian Airlines
SAS - Scandinavian Airlines
Malmo Aviation
Malmo Aviation
NextJet
NextJet
Sök efter flyg Umeå Göteborg
Umeå till Göteborg - Billiga buss, tåg, flyg | Vivanoda

Turistguide för resan från Umeå till Göteborg

Vad man ska se och göra i Göteborg?

Bland stadens främsta sevärdheter finns nöjesparken Liseberg, en av Skandinaviens största, och Göteborgs konstmuseum, som visar verk av stora svenska konstnärer. Fisk- och skaldjursälskare bör besöka Feskekôrka fiskmarknad, där du kan prova lokala rätter som gravlax eller inlagd sill.

Naturälskare kan åka till ön Hönö, ungefär en timmes bilresa från Göteborg, för att njuta av hav, strand och vandringsleder. Staden är också omgiven av många naturparker, bland annat Kosterhavets nationalpark, Särö naturpark och Delsjöns naturpark.

Slutligen är staden hemvist för många årliga evenemang, bland annat Göteborgs kulturfestival och Göteborgs ölfestival, som hyllar den svenska kulturen genom en mängd olika aktiviteter, till exempel musik, dans och provsmakning av lokala hantverksöl.

Sök efter Umeå Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid