Rekommenderad rutt
Luleå
Resa direkt till Gävle med tåg
Gävle
Se priser
Alternativa rutter
Luleå
Resa med flyg, tåg till Stockholm
Stockholm
Resa med tåg till Gävle
Gävle
Se priser
Luleå
Resa med tåg till Umeå
Umeå
Resa med tåg till Gävle
Gävle
Se priser

Hur tar man sig från Luleå till Gävle?

Planerar du att resa till Gävle från Luleå och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Luleå till Gävle, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Luleå och Gävle, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (Norwegian Air Shuttle, SAS - Scandinavian Airlines, SJ, Norrtåg eller Snälltåget) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Luleå och Gävle har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Luleå-Gävle-resa.

För din resa från Luleå till Gävle har du flera transportalternativ.

Tåg Luleå Gävle

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Luleå Gävle idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Flyg Luleå Gävle

Många flygningar förbinder Luleå med Gävle varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Gävle på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Luleå till Gävle som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Luleå Gävle

Avgångsstad
Luleå
Sverige
Staden som är destination
Gävle
Sverige
Avstånd
601 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med tåg
Sök efter Luleå Gävle biljetter
Sök efter boende i Gävle
Planera din resa från Luleå till Gävle enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Luleå till Gävle enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Luleå och Gävle som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som Norwegian Air Shuttle, SAS - Scandinavian Airlines, SJ, Norrtåg eller Snälltåget för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Luleå och Gävle med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Luleå och Gävle

Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Luleå till Gävle?
Hastighet Tåg från Luleå till Gävle är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Landskap Tågen mellan Luleå och Gävle erbjuder ofta hisnande landskap under resan.
Bekvämlighet Tåg mellan Luleå och Gävle erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Kostnad Luleå-Gävle-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Luleå Gävle-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Fördelar och nackdelar med att flyga från Luleå till Gävle?
Hastighet Att flyga mellan Luleå och Gävle är det snabbaste sättet att resa de 601 km mellan Luleå och Gävle.
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Luleå till Gävle, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Säkerhetskontroller Resenärer till Gävle måste ofta anlända tidigt till Luleås flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.
Priser Flygbiljetter från Luleå till Gävle kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Nackdelar med miljön Flyg till Luleå Gävle har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.

Var ska man börja från i Luleå? Var anländer jag i Gävle?

Avgångsstationer i Luleå

Luleå Centralstation
Karta
Luleå Notviken station
Karta

Avgångsflygplatser i Luleå

Kallax
Karta

Ankomststationer i Gävle

Gävle Centralstation
Karta
Sök efter Luleå Gävle biljetter
Sök efter boende i Gävle

3 tips för billigare resor mellan Luleå och Gävle

Har du bestämt dig för att resa från Luleå till Gävle och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med tåg eller flyg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Luleå till Gävle.

  • 1. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Luleå till Gävle, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Gävle och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.
  • 2. Res med lätt bagage
    Om du reser mellan Luleå och Gävle med ett företag som tar extra betalt för incheckat bagage, vilket ofta är fallet, kan det vara klokt att hålla bagaget på ett minimum för att spara pengar. Försök att bara packa det nödvändigaste och se till att kontrollera flygbolagets bagagekrav innan du åker till Gävle.
  • 3. Boka i förväg
    Detta är ofta det mest kända tipset för att spara pengar på resor mellan Luleå och Gävle. Det beror på att tåg-, flyg-, buss- eller färjebiljetter ofta är billigare om du köper dem i god tid. Detta kan ibland spara tiotals eller till och med hundratals euro på din resa Luleå-Gävle.

Tåg Luleå Gävle

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Luleå till Gävle minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Luleå till Gävle beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Gävle är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Tågen mellan Luleå och Gävle är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.

Tågbiljetter från Luleå till Gävle kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Luleå till Gävle. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Luleå och Gävle.

Det är möjligt att boka en särskild plats på tåget mellan Luleå och Gävle. Beroende på företaget kan denna tjänst vara avgiftsbelagd. Platser kan bokas online eller vid stationens biljettkontor.

Tågbolag från Luleå till Gävle

SJ
SJ
Norrtåg
Norrtåg
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Luleå Gävle

Flyg Luleå Gävle

Flygbolag Luleå Gävle

Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
SAS - Scandinavian Airlines
SAS - Scandinavian Airlines
Sök efter flyg Luleå Gävle
Luleå till Gävle - Billiga tåg, flyg | Vivanoda

Turistguide för resan från Luleå till Gävle

Vad man ska se och göra i Gävle?

En av Gävles mest ikoniska platser är Gävle slott, som har anor från 1400-talet. Detta välbevarade slott erbjuder magnifik utsikt över staden och inrymmer nu ett museum som berättar historien om Gävle. De kullerstensbelagda gatorna i stadskärnan är också fulla av färgglada korsvirkeshus, vilket skapar en pittoresk och autentisk atmosfär.

För historieintresserade är Länsmuseet Gävleborg ett måste. Här finns utställningar om regionens kultur och traditioner samt dess industrihistoria.

Gävle är också känt för sin djurpark, Furuviksparken. Denna park, som ligger bara några kilometer från staden, är hem för en mängd olika djur, inklusive älgar, lodjur och apor. Du kan också njuta av delfin- och sjölejonshower, samt attraktioner som berg- och dalbanor och vattenrutschbanor.

När det gäller lokaltrafiken är Gävle väl försett med kollektivtrafik. Staden har ett effektivt bussnätverk som förbinder de olika stadsdelarna och attraktionerna. Cykel är också ett populärt sätt att ta sig runt i staden, med många säkra cykelvägar och cykeluthyrning tillgänglig på ett antal platser.

Sök efter Luleå Gävle biljetter
Sök efter boende i Gävle

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid