Så tar du dig till Umeå

Planerar du en resa till Umeå? Men du vet inte hur du ska ta dig dit? Vivanoda hjälper dig att organisera din resa till Umeå genom att låta dig söka och jämföra de bästa erbjudandena för tåg och flyg.

Med tåg till Umeå

Tåget är ett ekonomiskt och ekologiskt sätt att ta sig till Umeå. Det gör att du enkelt kan komma fram till Umeås centrum och njuta av sevärdheterna.

Flyg till Umeå

Att flyga är det snabbaste sättet att ta sig till Umeå. Du måste dock lägga till den tid det tar att ta sig till flygplatsen, som ligger utanför Umeås centrum. Priserna på flyg till Umeå är också ofta attraktiva.

Transport till Umeå i siffror

Land
Sverige
Antal flygbolag som flyger till Umeå
9
Antal stationer eller flygplatser i Umeå
1 flygplatser
2 stationer
Sök och hitta biljetter till Umeå
Sök efter boende i Umeå
Varför söka efter biljetter för att resa till Umeå med Vivanoda?

Varför söka efter biljetter för att resa till Umeå med Vivanoda?

När du planerar en resa till Umeå är det viktigt att välja transportmedel utifrån dina behov, budget, tid och komfort. Oavsett om du reser med tåg eller flyg kan ditt val av transportmedel ha en betydande inverkan på priset och kvaliteten på din resa till Umeå. Därför är det viktigt att använda ett verktyg för att jämföra transporter och priser när du köper en biljett till Umeå.

Vivanoda är ett praktiskt verktyg som gör att du snabbt kan hitta de bästa resealternativen till Umeå när det gäller pris, tid och kvalitet. Med Vivanoda kan du jämföra de olika tåg och flygbiljetter som finns tillgängliga för din resa till Umeå. På så sätt kan du hitta de billigaste och mest lämpliga alternativen för dina behov.

De mest populära rutterna till Umeå

Vi presenterar de mest populära rutterna till Umeå från alla större europeiska städer, oavsett om det är med tåg eller flyg. Vare sig du vill hitta det billigaste flyget till Umeå, det snabbaste tåget eller den mest bekväma bussen har vi samlat all information du behöver för att kunna planera din resa till Umeå med säkerhet.

Oavsett om du reser från Stockholm, Göteborg, Luleå, Kramfors, Örnsköldsvik eller Sundsvall eller någon annan större europeisk stad jämför vi de olika transportsätten för att hjälpa dig att välja det bästa alternativet för att ta dig till Umeå. Du hittar information om de populäraste rutterna, transportföretag, restider, biljettpriser och tips för en säker och bekväm resa. Vi har också inkluderat tips om hur du kan spara pengar och hitta de bästa priserna till Umeå. Vare sig du är en budgetresenär eller letar efter den ultimata komforten kommer du att hitta alla alternativ för att planera din resa till Umeå med självförtroende.

Sök och hitta biljetter till Umeå
Sök efter boende i Umeå

Resa till Umeå med tåg

Var finns tågstationer i Umeå?

För att nå Umeå med tåg kan du välja mellan 2 stationer, inklusive Umeå Centralstation och Umeå Östra station.

Umeå Centralstation
Station belägen 0.5 km från Umeås centrum
Karta
Umeå Östra station
Station belägen 2.1 km från Umeås centrum
Karta
Hitta tågbiljetter till Umeå

Flyg till Umeå

Några tips för billiga flyg till Umeå

För att optimera dina chanser att hitta ett flyg till Umeå med bäst valuta för pengarna finns det några regler att följa. Vi påminner dig om dem här.

Föredra lågprisflygbolag
Genom att välja lågprisflygbolag har du större chans att få ett billigt flyg till Umeå. Var dock försiktig, eftersom dessa flygbolag ofta flyger till sekundära flygplatser som är mycket mindre tillgängliga från Umeås centrum.
Välj vissa dagar för din flygavgång
Undvik att resa till Umeå på hektiska dagar, till exempel helger. Flyg till Umeå är ofta mycket billigare under veckan, särskilt på tisdagar och onsdagar.
Om du bokar din flygresa till Umeå flera månader i förväg får du ofta de bästa priserna
De flesta flygbolag tillåter att du bokar din flygbiljett till Umeå 12 månader i förväg. Priserna är vanligtvis mycket lägre än några dagar före avgång.

Var ligger flygplatserna i Umeå?

Om du vill ta dig till Umeå med flyg anländer du till flygplatsen Umea.

Umea
Flygplatsen ligger 4.2 km från Umeå
Karta
Hitta flyg till Umeå
Resa till Umeå med tåg, buss och flyg - Billiga biljetter!

Resor och transport till Umeå

Vad att se och göra i Umeå?

Välkommen till Umeå, en stad i norra Sverige, belägen i Västerbotten. Umeå är en livlig studentstad med en vänlig och välkomnande atmosfär. Staden är lätt att nå med flyg, tåg eller bil.

Umeås främsta turistattraktioner är Västerbottens museum, Umeå domkyrka, Nydalasjöns strand och Norrlands botaniska trädgård. Västerbottens museum presenterar regionens historia och kultur, medan Umeå domkyrka är ett fint exempel på nyklassisk arkitektur. Nydalasjöns strand är ett utmärkt ställe att njuta av den svenska sommaren och bada i sjön. Norrlands botaniska trädgård erbjuder ett fint urval av lokala och exotiska växter.

Umeå är också känt för sitt livliga nattliv och sin musikscen. Staden är värd för flera festivaler under året, bland annat Umeå Jazz Festival i oktober och folkmusikfestivalen Umeå Open i februari.

Kollektivtrafiken i Umeå är bekväm och lättillgänglig med bussar som går i hela staden. Taxibilar finns också tillgängliga, liksom cykelvägar för dem som föredrar att resa med cykel. Umeås stadskärna är relativt kompakt, så det är lätt att ta sig runt till fots.

Gör det mesta av din vistelse i Umeå för att upptäcka allt som denna svenska stad har att erbjuda, från kultur till nattliv och natur.

När ska man besöka Umeå?

Sommaren, från juni till augusti, är den bästa tiden att resa i Sverige om du letar efter milda temperaturer och gott om solsken. Medeltemperaturen ligger mellan 20°C och 25°C, med längre dagar och kortare nätter. Det här är den perfekta tiden att utforska Sveriges magnifika skärgårdar, njuta av stränderna, vandra eller campa.

Vår och höst, från mars till maj och september till november, erbjuder mildare temperaturer, men kan åtföljas av regn. Medeltemperaturen varierar mellan 10°C och 15°C, med soliga dagar och svalare nätter. Det här är en bra tid att upptäcka naturen när den återföds eller pryds av magnifika höstfärger, men det är nödvändigt att ta med skydd mot regn.

Sök och hitta biljetter till Umeå
Sök efter boende i Umeå

None

None
None
None