Rekommenderad rutt
Luleå
Resa direkt till Göteborg med flyg, tåg
Göteborg
Se priser
Alternativa rutter
Luleå
Resa med tåg till Umeå
Umeå
Resa med flyg, tåg till Göteborg
Göteborg
Se priser
Luleå
Resa med tåg till Stockholm
Stockholm
Resa med flyg, buss, tåg till Göteborg
Göteborg
Se priser

Hur tar man sig från Luleå till Göteborg?

Planerar du att resa till Göteborg från Luleå och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Luleå till Göteborg, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Luleå och Göteborg, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Norrtåg, FlixTrain, FlixBus eller Swebus) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Luleå och Göteborg har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Luleå-Göteborg-resa.

För din resa från Luleå till Göteborg har du flera transportalternativ.

Buss från Luleå till Göteborg

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Luleå till Göteborg, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Luleå Göteborg

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Luleå Göteborg idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Flyg Luleå Göteborg

Många flygningar förbinder Luleå med Göteborg varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Göteborg på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Luleå till Göteborg som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Luleå Göteborg

Avgångsstad
Luleå
Sverige
Staden som är destination
Göteborg
Sverige
Avstånd
1026 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med flyg och tåg
Sök efter Luleå Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg
Planera din resa från Luleå till Göteborg enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Luleå till Göteborg enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Luleå och Göteborg som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Norrtåg, FlixTrain, FlixBus eller Swebus för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Luleå och Göteborg med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Luleå och Göteborg

Fördelar och nackdelar med att flyga från Luleå till Göteborg?
Hastighet Att flyga mellan Luleå och Göteborg är det snabbaste sättet att resa de 1026 km mellan Luleå och Göteborg.
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Luleå till Göteborg, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Nackdelar med miljön Flyg till Luleå Göteborg har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.
Priser Flygbiljetter från Luleå till Göteborg kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Säkerhetskontroller Resenärer till Göteborg måste ofta anlända tidigt till Luleås flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.
Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Luleå till Göteborg?
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Luleå och Göteborg är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Priser Bussbiljetter från Luleå till Göteborg är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Göteborg (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Luleå och Göteborg, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Komfort Bussar mellan Luleå och Göteborg kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Luleå till Göteborg är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Göteborg för att täcka den 1026 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Luleå till Göteborg?
Tillgänglighet Tågstationerna i Luleå eller Göteborg ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Hastighet Tåg från Luleå till Göteborg är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Bekvämlighet Tåg mellan Luleå och Göteborg erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Kostnad Luleå-Göteborg-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Luleå Göteborg-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.

Var ska man börja från i Luleå? Var anländer jag i Göteborg?

Avgångsstationer i Luleå

Luleå Centralstation
Karta
Luleå Notviken station
Karta

Avgångsflygplatser i Luleå

Kallax
Karta

Bussstationer för ankomst till Göteborg

Göteborg Nils Ericsonterminal
Karta
Liseberg station
Karta
Landvetter flygplats
Karta

Ankomststationer i Göteborg

Göteborg Centralstation
Karta

Ankomstflygplatser i Göteborg

Landvetter
Karta
Sök efter Luleå Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg

3 tips för billigare resor mellan Luleå och Göteborg

Har du bestämt dig för att resa från Luleå till Göteborg och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss, tåg eller flyg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Luleå till Göteborg.

  • 1. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Luleå till Göteborg, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Göteborg och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.
  • 2. Undvik rusningstider
    Biljetter Luleå-Göteborg är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Göteborg under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.
  • 3. Jämför priser
    Att använda Vivanoda är ett bra sätt att hitta de bästa priserna för din resa från Luleå till Göteborg. Det gör att du kan jämföra priser från olika transportleverantörer i en sökning och hitta det bästa priset för din vistelse i Göteborg.

Buss Luleå Göteborg

Frekvensen av avgångarna till Luleå från Göteborg varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Göteborg, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Luleå-Göteborg varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Luleå till Göteborg på Vivanoda.

Bussar mellan Luleå och Göteborg har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

De flesta bussar mellan Luleå och Göteborg är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Luleå-Göteborg, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

De flesta bussbolag tillåter passagerare att äta eller dricka på Luleå-Göteborg-bussarna, vissa erbjuder till och med en snackservice där du kan köpa en drink eller en smörgås. Det är dock lämpligt att kontrollera varje företags specifika policy innan du reser.

Bussbolag Luleå Göteborg

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Luleå Göteborg

Tåg Luleå Göteborg

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Luleå till Göteborg minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Luleå till Göteborg. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Luleå till Göteborg. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Luleå och Göteborg.

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Luleå till Göteborg, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Tågbiljetter från Luleå till Göteborg kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

På tågen mellan Luleå och Göteborg finns det matmöjligheter ombord, inklusive snacks, drycker och varma måltider, antingen i barvagnarna eller via en mobiltjänst.

Tågbolag från Luleå till Göteborg

SJ
SJ
Norrtåg
Norrtåg
FlixTrain
FlixTrain
Sök efter tågbiljetter Luleå Göteborg

Flyg Luleå Göteborg

Flygbolag Luleå Göteborg

SAS - Scandinavian Airlines
SAS - Scandinavian Airlines
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Malmo Aviation
Malmo Aviation
Sök efter flyg Luleå Göteborg
Luleå till Göteborg - Billiga buss, tåg, flyg | Vivanoda

Turistguide för resan från Luleå till Göteborg

Vad man ska se och göra i Göteborg?

Bland stadens främsta sevärdheter finns nöjesparken Liseberg, en av Skandinaviens största, och Göteborgs konstmuseum, som visar verk av stora svenska konstnärer. Fisk- och skaldjursälskare bör besöka Feskekôrka fiskmarknad, där du kan prova lokala rätter som gravlax eller inlagd sill.

Naturälskare kan åka till ön Hönö, ungefär en timmes bilresa från Göteborg, för att njuta av hav, strand och vandringsleder. Staden är också omgiven av många naturparker, bland annat Kosterhavets nationalpark, Särö naturpark och Delsjöns naturpark.

Slutligen är staden hemvist för många årliga evenemang, bland annat Göteborgs kulturfestival och Göteborgs ölfestival, som hyllar den svenska kulturen genom en mängd olika aktiviteter, till exempel musik, dans och provsmakning av lokala hantverksöl.

Sök efter Luleå Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid