Så tar du dig till Luleå

Planerar du en resa till Luleå? Men du vet inte hur du ska ta dig dit? Vivanoda hjälper dig att organisera din resa till Luleå genom att låta dig söka och jämföra de bästa erbjudandena för tåg och flyg.

Med tåg till Luleå

Tåget är ett ekonomiskt och ekologiskt sätt att ta sig till Luleå. Det gör att du enkelt kan komma fram till Luleås centrum och njuta av sevärdheterna.

Flyg till Luleå

Att flyga är det snabbaste sättet att ta sig till Luleå. Du måste dock lägga till den tid det tar att ta sig till flygplatsen, som ligger utanför Luleås centrum. Priserna på flyg till Luleå är också ofta attraktiva.

Transport till Luleå i siffror

Land
Sverige
Antal flygbolag som flyger till Luleå
5
Antal stationer eller flygplatser i Luleå
1 flygplatser
2 stationer
Sök och hitta biljetter till Luleå
Sök efter boende i Luleå
Varför söka efter biljetter för att resa till Luleå med Vivanoda?

Varför söka efter biljetter för att resa till Luleå med Vivanoda?

När du planerar en resa till Luleå är det viktigt att välja transportmedel utifrån dina behov, budget, tid och komfort. Oavsett om du reser med tåg eller flyg kan ditt val av transportmedel ha en betydande inverkan på priset och kvaliteten på din resa till Luleå. Därför är det viktigt att använda ett verktyg för att jämföra transporter och priser när du köper en biljett till Luleå.

Vivanoda är ett praktiskt verktyg som gör att du snabbt kan hitta de bästa resealternativen till Luleå när det gäller pris, tid och kvalitet. Med Vivanoda kan du jämföra de olika tåg och flygbiljetter som finns tillgängliga för din resa till Luleå. På så sätt kan du hitta de billigaste och mest lämpliga alternativen för dina behov.

De mest populära rutterna till Luleå

Vi presenterar de mest populära rutterna till Luleå från alla större europeiska städer, oavsett om det är med tåg eller flyg. Vare sig du vill hitta det billigaste flyget till Luleå, det snabbaste tåget eller den mest bekväma bussen har vi samlat all information du behöver för att kunna planera din resa till Luleå med säkerhet.

Oavsett om du reser från Göteborg, Stockholm, Umeå, Boden, Hudiksvall eller Skövde eller någon annan större europeisk stad jämför vi de olika transportsätten för att hjälpa dig att välja det bästa alternativet för att ta dig till Luleå. Du hittar information om de populäraste rutterna, transportföretag, restider, biljettpriser och tips för en säker och bekväm resa. Vi har också inkluderat tips om hur du kan spara pengar och hitta de bästa priserna till Luleå. Vare sig du är en budgetresenär eller letar efter den ultimata komforten kommer du att hitta alla alternativ för att planera din resa till Luleå med självförtroende.

Sök och hitta biljetter till Luleå
Sök efter boende i Luleå

Resa till Luleå med tåg

Var finns tågstationer i Luleå?

För att nå Luleå med tåg kan du välja mellan 2 stationer, inklusive Luleå Centralstation och Luleå Notviken station.

Luleå Centralstation
Station belägen 0.5 km från Luleås centrum
Karta
Luleå Notviken station
Station belägen 3.6 km från Luleås centrum
Karta
Hitta tågbiljetter till Luleå

Flyg till Luleå

Några tips för billiga flyg till Luleå

För att optimera dina chanser att hitta ett flyg till Luleå med bäst valuta för pengarna finns det några regler att följa. Vi påminner dig om dem här.

En flygbiljett till Luleå är dyrare i sista minuten
Ju längre du väntar med att boka din flygresa till Luleå, desto högre priser kan du räkna med. Därför är det bäst att planera din vistelse i Luleå i god tid.
Föredrar att resa med lågprisflygbolag
Genom att välja lågprisflygbolag har du större chans att få ett billigt flyg till Luleå. Var dock försiktig, eftersom dessa flygbolag ofta flyger till sekundära flygplatser som är mycket mindre tillgängliga från Luleås centrum.
Välj vissa dagar för din flygavgång
Undvik att resa till Luleå på hektiska dagar, till exempel helger. Flyg till Luleå är ofta mycket billigare under veckan, särskilt på tisdagar och onsdagar.

Var ligger flygplatserna i Luleå?

Om du vill ta dig till Luleå med flyg anländer du till flygplatsen Kallax.

Kallax
Flygplatsen ligger 4.2 km från Luleå
Karta
Hitta flyg till Luleå
Resa till Luleå med tåg, buss och flyg - Billiga biljetter!

Resor och transport till Luleå

Vad att se och göra i Luleå?

Den pittoreska staden Luleå ligger i norra Sverige och är en destination full av attraktioner. Luleå är känt som en idealisk bas för att utforska Swedish Lapland, men är också en charmig stad i sig själv.

En av Luleås huvudattraktioner är den berömda Gammelstads träkyrka. Den medeltida kyrkan, som byggdes på 1400-talet, finns med på UNESCO:s världsarvslista och ger en fascinerande inblick i regionens historia.

Kulturälskare kommer också att uppskatta kulturcentret Kulturens Hus, som är värd för en mängd olika konstnärliga evenemang, från samtida konstutställningar till konserter och pjäser. Missa inte heller friluftsmuseet Hägnan, där du kan lära dig mer om det traditionella livet hos samerna, regionens ursprungsbefolkning.

När det gäller transport har Luleå ett effektivt bussnät som trafikerar hela staden och det omgivande området. Om du föredrar att ta dig runt med cykel är staden också utrustad med välutvecklade cykelvägar. För längre resor kan du hyra en bil eller ta regionaltågen, som förbinder Luleå med andra destinationer i norra Sverige.

Oavsett om du är intresserad av historia, natur eller kultur erbjuder staden Luleå många fascinerande möjligheter att upptäcka. Se till att besöka denna unika nordiska destination på din nästa resa till Sverige.

När ska man besöka Luleå?

Sommaren, från juni till augusti, är den bästa tiden att resa i Sverige om du letar efter milda temperaturer och gott om solsken. Medeltemperaturen ligger mellan 20°C och 25°C, med längre dagar och kortare nätter. Det här är den perfekta tiden att utforska Sveriges magnifika skärgårdar, njuta av stränderna, vandra eller campa.

Vår och höst, från mars till maj och september till november, erbjuder mildare temperaturer, men kan åtföljas av regn. Medeltemperaturen varierar mellan 10°C och 15°C, med soliga dagar och svalare nätter. Det här är en bra tid att upptäcka naturen när den återföds eller pryds av magnifika höstfärger, men det är nödvändigt att ta med skydd mot regn.

Sök och hitta biljetter till Luleå
Sök efter boende i Luleå

None

None
None
None