Rekommenderad rutt
Umeå
Resa direkt till Uppsala med tåg
Uppsala
Se priser
Alternativa rutter
Umeå
Resa med tåg, flyg till Stockholm
Stockholm
Resa med buss, tåg till Uppsala
Uppsala
Se priser
Umeå
Resa med tåg till Örnsköldsvik
Örnsköldsvik
Resa med tåg till Uppsala
Uppsala
Se priser

Hur tar man sig från Umeå till Uppsala?

Planerar du att resa till Uppsala från Umeå och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Umeå till Uppsala, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Umeå och Uppsala, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, Norrtåg, FlixBus eller Swebus) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Umeå och Uppsala har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Umeå-Uppsala-resa.

För din resa från Umeå till Uppsala har du flera transportalternativ.

Buss från Umeå till Uppsala

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Umeå till Uppsala, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Umeå Uppsala

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Umeå Uppsala idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Flyg Umeå Uppsala

Många flygningar förbinder Umeå med Uppsala varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Uppsala på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Umeå till Uppsala som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Umeå Uppsala

Avgångsstad
Umeå
Sverige
Staden som är destination
Uppsala
Sverige
Avstånd
462 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med tåg
Sök efter Umeå Uppsala biljetter
Sök efter boende i Uppsala
Planera din resa från Umeå till Uppsala enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Umeå till Uppsala enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Umeå och Uppsala som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, Norrtåg, FlixBus eller Swebus för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Umeå och Uppsala med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Umeå och Uppsala

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Umeå till Uppsala?
Priser Bussbiljetter från Umeå till Uppsala är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Uppsala (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Umeå och Uppsala, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Umeå och Uppsala är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Komfort Bussar mellan Umeå och Uppsala kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Umeå till Uppsala är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Uppsala för att täcka den 462 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Umeå till Uppsala?
Tillgänglighet Tågstationerna i Umeå eller Uppsala ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Bekvämlighet Tåg mellan Umeå och Uppsala erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Hastighet Tåg från Umeå till Uppsala är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Kostnad Umeå-Uppsala-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Umeå Uppsala-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Fördelar och nackdelar med att flyga från Umeå till Uppsala?
Hastighet Att flyga mellan Umeå och Uppsala är det snabbaste sättet att resa de 462 km mellan Umeå och Uppsala.
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Umeå till Uppsala, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Priser Flygbiljetter från Umeå till Uppsala kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Säkerhetskontroller Resenärer till Uppsala måste ofta anlända tidigt till Umeås flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.
Nackdelar med miljön Flyg till Umeå Uppsala har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.

Var ska man börja från i Umeå? Var anländer jag i Uppsala?

Avgångsstationer i Umeå

Umeå Centralstation
Karta
Umeå Östra station
Karta

Avgångsflygplatser i Umeå

Umea
Karta

Bussstationer för ankomst till Uppsala

Uppsala Business Park
Karta
Uppsala Stationsgatan
Karta
Uppsala Ekonomikum
Karta
Uppsala Studentstaden
Karta
Uppsala Flogsta väg 55
Karta

Ankomststationer i Uppsala

Uppsala Centralstation
Karta
Sök efter Umeå Uppsala biljetter
Sök efter boende i Uppsala

3 tips för billigare resor mellan Umeå och Uppsala

Har du bestämt dig för att resa från Umeå till Uppsala och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss, tåg eller flyg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Umeå till Uppsala.

  • 1. Jämför transportsätt
    Det kan vara en bra idé att jämföra de olika transportsätt som finns tillgängliga för att spara pengar på din resa från Umeå till Uppsala. Även om det kan verka som att flyga eller ta tåget är det snabbaste alternativet för att ta sig till Uppsala kan samåkning eller buss ofta vara billigare alternativ. Tänk också på resans längd och resvägen för att hitta den mest ekonomiska lösningen som passar dina behov bäst.
  • 2. Jämför priser
    Att använda Vivanoda är ett bra sätt att hitta de bästa priserna för din resa från Umeå till Uppsala. Det gör att du kan jämföra priser från olika transportleverantörer i en sökning och hitta det bästa priset för din vistelse i Uppsala.
  • 3. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Umeå till Uppsala, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Uppsala och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.

Buss Umeå Uppsala

Bussar mellan Umeå och Uppsala har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

Längden på bussresan mellan Umeå och Uppsala varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Uppsala för ditt resedatum.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Umeå-Uppsala varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Umeå till Uppsala på Vivanoda.

Frekvensen av avgångarna till Umeå från Uppsala varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Uppsala, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Umeå-Uppsala. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Umeå-Uppsala extra kostnader.

Bussbolag Umeå Uppsala

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Umeå Uppsala

Tåg Umeå Uppsala

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Umeå till Uppsala. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Umeå och Uppsala.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Umeå till Uppsala beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Uppsala är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Umeå till Uppsala. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Umeå till Uppsala minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Tågbiljetter från Umeå till Uppsala kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Umeå och Uppsala rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Tågbolag från Umeå till Uppsala

SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Norrtåg
Norrtåg
Sök efter tågbiljetter Umeå Uppsala

Flyg Umeå Uppsala

Flygbolag Umeå Uppsala

Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
SAS - Scandinavian Airlines
SAS - Scandinavian Airlines
Malmo Aviation
Malmo Aviation
Sök efter flyg Umeå Uppsala
Umeå till Uppsala - Billiga buss, tåg, flyg | Vivanoda

Turistguide för resan från Umeå till Uppsala

Vad man ska se och göra i Uppsala?

Stora turistattraktioner är bland annat Uppsala domkyrka, en av Sveriges största och äldsta katedraler, och Uppsala slott, en magnifik fästning från 1500-talet. Gustavianum-museet, som ligger på universitetsområdet, rymmer en omfattande samling historiska föremål, bland annat en egyptisk mumie och ett rum tillägnat den berömda drottning Kristina.

För att ta sig runt i staden kan besökare använda kollektivtrafik som bussar och tåg. Cykelvägar är också populära i Uppsala, med många rutter för att utforska staden och dess omgivningar.

Slutligen är Uppsala en livlig universitetsstad med många kulturevenemang under hela året, till exempel musikfestivaler och konstutställningar. Den årliga julmarknaden är också ett måste, som erbjuder kulinariska läckerheter och unika gåvor för besökarna.

Sök efter Umeå Uppsala biljetter
Sök efter boende i Uppsala

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid