Rekommenderad rutt
Karlstad
Resa direkt till Uppsala med buss, tåg
Uppsala
Se priser
Alternativa rutter
Karlstad
Resa med tåg, buss till Stockholm
Stockholm
Resa med buss, tåg till Uppsala
Uppsala
Se priser
Karlstad
Resa med buss till Orebro
Orebro
Resa med tåg, buss till Uppsala
Uppsala
Se priser

Hur tar man sig från Karlstad till Uppsala?

Planerar du att resa till Uppsala från Karlstad och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Karlstad till Uppsala, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Karlstad och Uppsala, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, FlixBus, Swebus eller VY Buss - NettBuss) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Karlstad och Uppsala har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Karlstad-Uppsala-resa.

För din resa från Karlstad till Uppsala har du flera transportalternativ.

Buss från Karlstad till Uppsala

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Karlstad till Uppsala, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Karlstad Uppsala

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Karlstad Uppsala idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Karlstad till Uppsala som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Karlstad Uppsala

Avgångsstad
Karlstad
Sverige
Staden som är destination
Uppsala
Sverige
Avstånd
239 km
Direktförbindelse
Ingen direkt förbindelse med något transportmedel
Sök efter Karlstad Uppsala biljetter
Sök efter boende i Uppsala
Planera din resa från Karlstad till Uppsala enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Karlstad till Uppsala enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Karlstad och Uppsala som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, FlixBus, Swebus eller VY Buss - NettBuss för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Karlstad och Uppsala med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Karlstad och Uppsala

Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Karlstad till Uppsala?
Tillgänglighet Tågstationerna i Karlstad eller Uppsala ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Flexibilitet Tågtiderna för Karlstad Uppsala-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Karlstad till Uppsala?
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Karlstad och Uppsala, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Restid Bussar från Karlstad till Uppsala är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Uppsala för att täcka den 239 km långa sträckan.

Var ska man börja från i Karlstad? Var anländer jag i Uppsala?

Bussstationer för avgång i Karlstad

Karlstad busstation
Karta

Avgångsstationer i Karlstad

Karlstad Centralstation
Karta

Bussstationer för ankomst till Uppsala

Uppsala Business Park
Karta
Uppsala Stationsgatan
Karta
Uppsala Ekonomikum
Karta
Uppsala Studentstaden
Karta
Uppsala Flogsta väg 55
Karta

Ankomststationer i Uppsala

Uppsala Centralstation
Karta
Sök efter Karlstad Uppsala biljetter
Sök efter boende i Uppsala

Buss Karlstad Uppsala

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Karlstad-Uppsala. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Längden på bussresan mellan Karlstad och Uppsala varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Uppsala för ditt resedatum.

Bussar mellan Karlstad och Uppsala har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

Bussbolag Karlstad Uppsala

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Karlstad Uppsala

Tåg Karlstad Uppsala

Tågen mellan Karlstad och Uppsala är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Karlstad till Uppsala beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Uppsala är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Karlstad till Uppsala. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Tågbolag från Karlstad till Uppsala

SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Karlstad Uppsala
Karlstad till Uppsala - Billiga buss, tåg | Vivanoda

Turistguide för resan från Karlstad till Uppsala

Vad man ska se och göra i Uppsala?

Stora turistattraktioner är bland annat Uppsala domkyrka, en av Sveriges största och äldsta katedraler, och Uppsala slott, en magnifik fästning från 1500-talet. Gustavianum-museet, som ligger på universitetsområdet, rymmer en omfattande samling historiska föremål, bland annat en egyptisk mumie och ett rum tillägnat den berömda drottning Kristina.

För att ta sig runt i staden kan besökare använda kollektivtrafik som bussar och tåg. Cykelvägar är också populära i Uppsala, med många rutter för att utforska staden och dess omgivningar.

Slutligen är Uppsala en livlig universitetsstad med många kulturevenemang under hela året, till exempel musikfestivaler och konstutställningar. Den årliga julmarknaden är också ett måste, som erbjuder kulinariska läckerheter och unika gåvor för besökarna.

Sök efter Karlstad Uppsala biljetter
Sök efter boende i Uppsala

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid