Rekommenderad rutt
Karlstad
Resa med tåg, buss till Stockholm
Stockholm
Resa med flyg, tåg till Umeå
Umeå
Se priser
Alternativa rutter
Karlstad
Resa direkt till Umeå med tåg
Umeå
Se priser

Hur tar man sig från Karlstad till Umeå?

Planerar du att resa till Umeå från Karlstad och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Karlstad till Umeå, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Karlstad och Umeå, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, FlixBus, Swebus, Norwegian Air Shuttle eller SAS - Scandinavian Airlines) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Karlstad och Umeå har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Karlstad-Umeå-resa.

För din resa från Karlstad till Umeå har du flera transportalternativ.

Buss från Karlstad till Umeå

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Karlstad till Umeå, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Karlstad Umeå

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Karlstad Umeå idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Flyg Karlstad Umeå

Många flygningar förbinder Karlstad med Umeå varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Umeå på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Karlstad till Umeå som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Karlstad Umeå

Avgångsstad
Karlstad
Sverige
Staden som är destination
Umeå
Sverige
Avstånd
610 km
Direktförbindelse
Ingen direkt förbindelse med något transportmedel
Sök efter Karlstad Umeå biljetter
Sök efter boende i Umeå
Planera din resa från Karlstad till Umeå enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Karlstad till Umeå enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Karlstad och Umeå som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, FlixBus, Swebus, Norwegian Air Shuttle eller SAS - Scandinavian Airlines för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Karlstad och Umeå med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Karlstad och Umeå

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Karlstad till Umeå?
Priser Bussbiljetter från Karlstad till Umeå är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Umeå (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Karlstad och Umeå, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Komfort Bussar mellan Karlstad och Umeå kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Karlstad till Umeå är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Umeå för att täcka den 610 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Karlstad till Umeå?
Tillgänglighet Tågstationerna i Karlstad eller Umeå ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Miljövänligt Tåget Karlstad-Umeå anses vara ett mer miljövänligt transportmedel än enbart flyg eller bil.
Kostnad Karlstad-Umeå-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Karlstad Umeå-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Fördelar och nackdelar med att flyga från Karlstad till Umeå?
Hastighet Att flyga mellan Karlstad och Umeå är det snabbaste sättet att resa de 610 km mellan Karlstad och Umeå.
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Karlstad till Umeå, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Priser Flygbiljetter från Karlstad till Umeå kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Säkerhetskontroller Resenärer till Umeå måste ofta anlända tidigt till Karlstads flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.

Var ska man börja från i Karlstad? Var anländer jag i Umeå?

Bussstationer för avgång i Karlstad

Karlstad busstation
Karta

Avgångsstationer i Karlstad

Karlstad Centralstation
Karta

Ankomststationer i Umeå

Umeå Centralstation
Karta
Umeå Östra station
Karta

Ankomstflygplatser i Umeå

Umea
Karta
Sök efter Karlstad Umeå biljetter
Sök efter boende i Umeå

Buss Karlstad Umeå

Frekvensen av avgångarna till Karlstad från Umeå varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Umeå, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Längden på bussresan mellan Karlstad och Umeå varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Umeå för ditt resedatum.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Karlstad-Umeå varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Karlstad till Umeå på Vivanoda.

Bussar mellan Karlstad och Umeå har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

Bussbolag Karlstad Umeå

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
Sök efter bussbiljetter Karlstad Umeå

Tåg Karlstad Umeå

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Karlstad till Umeå, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Karlstad till Umeå beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Umeå är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Karlstad till Umeå. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Karlstad och Umeå.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Karlstad till Umeå. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Tågbolag från Karlstad till Umeå

SJ
SJ
Sök efter tågbiljetter Karlstad Umeå

Flyg Karlstad Umeå

Flygbolag Karlstad Umeå

Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
SAS - Scandinavian Airlines
SAS - Scandinavian Airlines
Malmo Aviation
Malmo Aviation
Sök efter flyg Karlstad Umeå
Karlstad till Umeå - Billiga buss, tåg, flyg | Vivanoda

Turistguide för resan från Karlstad till Umeå

Vad man ska se och göra i Umeå?

Umeås främsta turistattraktioner är Västerbottens museum, Umeå domkyrka, Nydalasjöns strand och Norrlands botaniska trädgård. Västerbottens museum presenterar regionens historia och kultur, medan Umeå domkyrka är ett fint exempel på nyklassisk arkitektur. Nydalasjöns strand är ett utmärkt ställe att njuta av den svenska sommaren och bada i sjön. Norrlands botaniska trädgård erbjuder ett fint urval av lokala och exotiska växter.

Umeå är också känt för sitt livliga nattliv och sin musikscen. Staden är värd för flera festivaler under året, bland annat Umeå Jazz Festival i oktober och folkmusikfestivalen Umeå Open i februari.

Kollektivtrafiken i Umeå är bekväm och lättillgänglig med bussar som går i hela staden. Taxibilar finns också tillgängliga, liksom cykelvägar för dem som föredrar att resa med cykel. Umeås stadskärna är relativt kompakt, så det är lätt att ta sig runt till fots.

Gör det mesta av din vistelse i Umeå för att upptäcka allt som denna svenska stad har att erbjuda, från kultur till nattliv och natur.

Sök efter Karlstad Umeå biljetter
Sök efter boende i Umeå

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid