Rekommenderad rutt
Karlstad
Resa direkt till Göteborg med tåg, buss
Göteborg
Se priser
Alternativa rutter
Karlstad
Resa med tåg, buss till Trollhättan
Trollhättan
Resa med tåg, buss till Göteborg
Göteborg
Se priser

Hur tar man sig från Karlstad till Göteborg?

Planerar du att resa till Göteborg från Karlstad och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Karlstad till Göteborg, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Karlstad och Göteborg, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, VY eller Swebus) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Karlstad och Göteborg har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Karlstad-Göteborg-resa.

För din resa från Karlstad till Göteborg har du flera transportalternativ.

Buss från Karlstad till Göteborg

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Karlstad till Göteborg, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Karlstad Göteborg

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Karlstad Göteborg idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Karlstad till Göteborg som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Karlstad Göteborg

Avgångsstad
Karlstad
Sverige
Staden som är destination
Göteborg
Sverige
Avstånd
207 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med tåg och buss
Sök efter Karlstad Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg
Planera din resa från Karlstad till Göteborg enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Karlstad till Göteborg enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Karlstad och Göteborg som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, VY eller Swebus för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Karlstad och Göteborg med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Karlstad och Göteborg

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Karlstad till Göteborg?
Priser Bussbiljetter från Karlstad till Göteborg är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Göteborg (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Karlstad och Göteborg, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Karlstad och Göteborg är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Komfort Bussar mellan Karlstad och Göteborg kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Karlstad till Göteborg är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Göteborg för att täcka den 207 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Karlstad till Göteborg?
Miljövänligt Tåget Karlstad-Göteborg anses vara ett mer miljövänligt transportmedel än enbart flyg eller bil.
Tillgänglighet Tågstationerna i Karlstad eller Göteborg ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Bekvämlighet Tåg mellan Karlstad och Göteborg erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Kostnad Karlstad-Göteborg-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Karlstad Göteborg-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.

Var ska man börja från i Karlstad? Var anländer jag i Göteborg?

Bussstationer för avgång i Karlstad

Karlstad busstation
Karta

Avgångsstationer i Karlstad

Karlstad Centralstation
Karta

Bussstationer för ankomst till Göteborg

Göteborg Nils Ericsonterminal
Karta

Ankomststationer i Göteborg

Göteborg Centralstation
Karta
Sök efter Karlstad Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg

3 tips för billigare resor mellan Karlstad och Göteborg

Har du bestämt dig för att resa från Karlstad till Göteborg och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller tåg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Karlstad till Göteborg.

  • 1. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Karlstad till Göteborg, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Göteborg och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.
  • 2. Jämför transportsätt
    Det kan vara en bra idé att jämföra de olika transportsätt som finns tillgängliga för att spara pengar på din resa från Karlstad till Göteborg. Även om det kan verka som att flyga eller ta tåget är det snabbaste alternativet för att ta sig till Göteborg kan samåkning eller buss ofta vara billigare alternativ. Tänk också på resans längd och resvägen för att hitta den mest ekonomiska lösningen som passar dina behov bäst.
  • 3. Undvik rusningstider
    Biljetter Karlstad-Göteborg är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Göteborg under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.

Buss Karlstad Göteborg

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Karlstad-Göteborg extra kostnader.

Längden på bussresan mellan Karlstad och Göteborg varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Göteborg för ditt resedatum.

Frekvensen av avgångarna till Karlstad från Göteborg varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Göteborg, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Bussar mellan Karlstad och Göteborg har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

De flesta bussar mellan Karlstad och Göteborg är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Karlstad-Göteborg. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Bussbolag Karlstad Göteborg

Swebus
Swebus
Sök efter bussbiljetter Karlstad Göteborg

Tåg Karlstad Göteborg

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Karlstad till Göteborg, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Karlstad till Göteborg beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Göteborg är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Karlstad till Göteborg. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Karlstad och Göteborg.

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Karlstad och Göteborg rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Karlstad till Göteborg. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Karlstad till Göteborg minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Tågbolag från Karlstad till Göteborg

SJ
SJ
VY
VY
Sök efter tågbiljetter Karlstad Göteborg
Karlstad till Göteborg - Billiga buss, tåg | Vivanoda

Turistguide för resan från Karlstad till Göteborg

Vad man ska se och göra i Göteborg?

Bland stadens främsta sevärdheter finns nöjesparken Liseberg, en av Skandinaviens största, och Göteborgs konstmuseum, som visar verk av stora svenska konstnärer. Fisk- och skaldjursälskare bör besöka Feskekôrka fiskmarknad, där du kan prova lokala rätter som gravlax eller inlagd sill.

Naturälskare kan åka till ön Hönö, ungefär en timmes bilresa från Göteborg, för att njuta av hav, strand och vandringsleder. Staden är också omgiven av många naturparker, bland annat Kosterhavets nationalpark, Särö naturpark och Delsjöns naturpark.

Slutligen är staden hemvist för många årliga evenemang, bland annat Göteborgs kulturfestival och Göteborgs ölfestival, som hyllar den svenska kulturen genom en mängd olika aktiviteter, till exempel musik, dans och provsmakning av lokala hantverksöl.

Sök efter Karlstad Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid