Helsingborg
Resa direkt till Göteborg med buss
Göteborg
Se priser

Hur tar man sig från Helsingborg till Göteborg?

Planerar du att resa till Göteborg från Helsingborg och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Helsingborg till Göteborg, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Helsingborg och Göteborg, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (FlixBus, Swebus, VY Buss - NettBuss eller Bus4You) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Helsingborg och Göteborg har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Helsingborg-Göteborg-resa.

För din resa från Helsingborg till Göteborg har du flera transportalternativ.

Buss från Helsingborg till Göteborg

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Helsingborg till Göteborg, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Helsingborg till Göteborg som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Helsingborg Göteborg

Avgångsstad
Helsingborg
Sverige
Staden som är destination
Göteborg
Sverige
Avstånd
188 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss
Sök efter Helsingborg Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg
Planera din resa från Helsingborg till Göteborg enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Helsingborg till Göteborg enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Helsingborg och Göteborg som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som FlixBus, Swebus, VY Buss - NettBuss eller Bus4You för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Helsingborg och Göteborg med sinnesro!

Var ska man börja från i Helsingborg? Var anländer jag i Göteborg?

Bussstationer för avgång i Helsingborg

Helsingborg Centralstation
Karta

Bussstationer för ankomst till Göteborg

Göteborg Nils Ericsonterminal
Karta
Liseberg station
Karta
Sök efter Helsingborg Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg

3 tips för billigare resor mellan Helsingborg och Göteborg

Har du bestämt dig för att resa från Helsingborg till Göteborg och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Helsingborg till Göteborg.

  • 1. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Helsingborg till Göteborg, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Göteborg och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.
  • 2. Jämför priser
    Att använda Vivanoda är ett bra sätt att hitta de bästa priserna för din resa från Helsingborg till Göteborg. Det gör att du kan jämföra priser från olika transportleverantörer i en sökning och hitta det bästa priset för din vistelse i Göteborg.
  • 3. Res med lätt bagage
    Om du reser mellan Helsingborg och Göteborg med ett företag som tar extra betalt för incheckat bagage, vilket ofta är fallet, kan det vara klokt att hålla bagaget på ett minimum för att spara pengar. Försök att bara packa det nödvändigaste och se till att kontrollera flygbolagets bagagekrav innan du åker till Göteborg.

Buss Helsingborg Göteborg

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Helsingborg-Göteborg varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Helsingborg till Göteborg på Vivanoda.

De flesta bussar mellan Helsingborg och Göteborg är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Helsingborg-Göteborg, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Helsingborg-Göteborg extra kostnader.

Bussar mellan Helsingborg och Göteborg har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Helsingborg-Göteborg. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Bussbolag Helsingborg Göteborg

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Helsingborg Göteborg
Helsingborg till Göteborg - Billiga buss | Vivanoda

Turistguide för resan från Helsingborg till Göteborg

Vad man ska se och göra i Göteborg?

Bland stadens främsta sevärdheter finns nöjesparken Liseberg, en av Skandinaviens största, och Göteborgs konstmuseum, som visar verk av stora svenska konstnärer. Fisk- och skaldjursälskare bör besöka Feskekôrka fiskmarknad, där du kan prova lokala rätter som gravlax eller inlagd sill.

Naturälskare kan åka till ön Hönö, ungefär en timmes bilresa från Göteborg, för att njuta av hav, strand och vandringsleder. Staden är också omgiven av många naturparker, bland annat Kosterhavets nationalpark, Särö naturpark och Delsjöns naturpark.

Slutligen är staden hemvist för många årliga evenemang, bland annat Göteborgs kulturfestival och Göteborgs ölfestival, som hyllar den svenska kulturen genom en mängd olika aktiviteter, till exempel musik, dans och provsmakning av lokala hantverksöl.

Sök efter Helsingborg Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid