Hur tar man sig till Schweiz?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Schweiz är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Schweiz.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Schweiz och göra din resa till större städer som Zurich, Geneve, Basel, Lausanne, Bern eller Lugano enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Schweiz, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel Swiss International Airlines, Air France, Germanwings, TGV Lyria, Deutsche Bahn, ÖBB, FlixBus, ALSA och Eurolines CH, så att du enkelt kan boka din resa.

Med tåg till Schweiz

Tåg är ett mycket bekvämt sätt att upptäcka Schweiz, med snabba förbindelser mellan de största städerna och spektakulära panoramavyer. Höghastighets- eller regionaltåg från TGV Lyria, Deutsche Bahn och ÖBB förbinder städer som Lausanne, Bern eller Lugano på kort tid.

Med buss till Schweiz

Att resa med buss till Schweiz är ett utmärkt val för dem som vill upptäcka landet i sin egen takt och utan att lägga ut för mycket pengar. Bussarna från FlixBus, ALSA och Eurolines CH förbinder de mest avlägsna städerna och orterna, som Lugano, Bern eller Lausanne, och erbjuder en unik och autentisk upplevelse.

Flyg till Schweiz

Att flyga till Schweiz erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Zurich, Geneve eller Basel. Flygbolag som Swiss International Airlines, Air France och Germanwings erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Schweiz

Resa till Schweiz
Sök och hitta biljetter till Schweiz
Sök efter boende i Schweiz

Kortfattad guide för resor i Schweiz

Schweiz är ett vackert och mångsidigt land som är känt för sina majestätiska berg, kristallklara sjöar, historiska städer och flerspråkiga kultur. Om du planerar att besöka detta land, så är här några av de viktigaste sevärdheterna att se:

Schweiziska Alperna: De schweiziska Alperna är världsberömda för sin naturliga skönhet, med toppar som Matterhorn, Mont Blanc, Jungfrau och Matterhorn som lockar tusentals besökare varje år. Du kan vandra, åka skidor, snowboard, klättra eller bara njuta av utsikten.

Zürich: Zürich är en kosmopolitisk stad vid floden Limmat. Här finns många museer, konstgallerier, lyxbutiker, restauranger och livliga barer. Du kan också besöka Grossmünster-katedralen och Fraumünster-kyrkan, två av Zürichs mest ikoniska landmärken.

Schweiziska sjöar: En annan stor attraktion i detta land är de schweiziska sjöarna. Genèvesjön, Zürichsjön, Bodensjön, Luzernsjön och Thunsjön är alla populära destinationer för bad, vattensporter och kryssningar.

Bern: Bern är Schweiz huvudstad och en stad som är rik på historia och kultur. Den är ett av UNESCO:s världsarv för sin medeltida historiska stadskärna med kullerstensgator, utsmyckade fontäner och färgglada byggnader. Du kan också besöka Berns katedral och det federala palatset, som är hemvist för den schweiziska regeringen.

Luzern: Lucerne är en pittoresk stad vid Lourdesjön. Den är känd för sin berömda kapellbro, en täckt gångbro i trä med historiska målningar. Du kan också besöka museet för schweizisk kultur och Lucerne Art Museum.

Slottet Chillon: Slottet Chillon är ett medeltida slott vid stranden av Genèvesjön, nära Montreux. Det anses vara ett av de vackraste slotten i Schweiz med sina torn, kapell, fängelsehålor och trädgårdar.

Olympiska museet: Det olympiska museet i Lausanne är ett museum som är tillägnat de olympiska spelen och idrotten. Här finns interaktiva utställningar, historiska artefakter, idrottsanläggningar och en panoramautsikt över Genèvesjön.

När det gäller transporter har Schweiz ett utmärkt nätverk av tåg, bussar och spårvagnar, med panoramatåg som Glacier Express och Bernina Express som erbjuder spektakulära vyer över Alperna. Lokala flygbolag, som Swiss International Air Lines, erbjuder flygningar till Schweiz större städer, medan samåkningstjänster också finns tillgängliga för resenärer.

Sök och hitta biljetter till Schweiz
Sök efter boende i Schweiz

Resa till Schweiz från Sverige

None
None
None
None