Hur tar man sig till Grekland?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Grekland är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Grekland.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Grekland och göra din resa till större städer som Aten, Thessaloniki, Patras, Larissa, Heraklion, Volos eller Ioannina enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Grekland, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel Olympic Air, Aegean Airlines, Vueling Airlines, Hellenic Train, Hellenic Seaways, Blue Star Ferries och ANEK Lines, så att du enkelt kan boka din resa.

Med tåg till Grekland

Tåg är ett mycket bekvämt sätt att upptäcka Grekland, med snabba förbindelser mellan de största städerna och spektakulära panoramavyer. Höghastighets- eller regionaltåg från Hellenic Train förbinder städer som Larissa, Heraklion eller Volos på kort tid.

Flyg till Grekland

Att flyga till Grekland erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Aten, Thessaloniki eller Patras. Flygbolag som Olympic Air, Aegean Airlines och Vueling Airlines erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Grekland

Resa till Grekland
Sök och hitta biljetter till Grekland
Sök efter boende i Grekland

Kortfattad guide för resor i Grekland

Grekland är ett land som är rikt på historia och kultur, med vackra öar och otroliga arkeologiska platser. Här är några av de viktigaste sevärdheterna du inte får missa på din resa till Grekland.

Aten är Greklands huvudstad och staden där du kan se de berömda Akropolis och Parthenon, symboler för grekisk historia och kultur. Det är lätt att ta sig runt i Aten tack vare de många bussarna, spårvagnarna och tunnelbanorna.

Santorini är en vacker ö med hisnande vyer, otroliga solnedgångar och svarta och röda sandstränder. Du kan ta en färja eller ett flyg till Santorini.

Mykonos är en annan grekisk ö som är känd för sina vita sandstränder, smala gator och vita hus. Det är också en populär plats för att festa och uppleva det grekiska nattlivet. Det finns regelbundna flygningar till Mykonos från Aten.

Rhodos är en ö i Egeiska havet som är känd för sin medeltida gamla stad, som är ett av Unescos världsarv, samt för sina vackra stränder och sitt pulserande nattliv. Det är möjligt att ta en färja eller ett flyg till Rhodos.

Kreta är Greklands största ö och erbjuder en mängd vackra stränder, arkeologiska platser, traditionella byar och berg. Du kan nå den med flyg från Aten eller andra europeiska städer.

Slutligen är Thessaloniki, som ligger i norra Grekland, en livlig stad med en rik historia och en blomstrande konst- och kulturscen. Den är lätt att nå med flyg eller tåg från Aten.

Transportalternativen för att ta sig runt i Grekland omfattar bussar, tåg, flyg och färjor till öarna. Bussar är ofta det billigaste sättet att ta sig runt i Grekland, medan färjor är ett utmärkt sätt att utforska öarna. Tåg och flyg finns också tillgängliga för längre resor mellan städer.

Sök och hitta biljetter till Grekland
Sök efter boende i Grekland

Resa till Grekland från Sverige

None
None
None
None