Hur tar man sig till Grekland?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Grekland är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Grekland.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Grekland och göra din resa till större städer som Aten, Thessaloniki, Patras, Larissa, Heraklion, Volos eller Ioannina enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Grekland, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel Olympic Air, Aegean Airlines, Vueling Airlines, Hellenic Train, Hellenic Seaways, Blue Star Ferries och Sea Jets, så att du enkelt kan boka din resa.

Med tåg till Grekland

Tåg är ett mycket bekvämt sätt att upptäcka Grekland, med snabba förbindelser mellan de största städerna och spektakulära panoramavyer. Höghastighets- eller regionaltåg från Hellenic Train förbinder städer som Larissa, Heraklion eller Volos på kort tid.

Flyg till Grekland

Att flyga till Grekland erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Aten, Thessaloniki eller Patras. Flygbolag som Olympic Air, Aegean Airlines och Vueling Airlines erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Grekland från Sverige

Resa till Grekland med tåg, buss och flyg - Billiga biljetter!

Resor och transport i Grekland

Grekland: Vad att se och göra?

Grekland är ett land som är rikt på historia och kultur, med vackra öar och otroliga arkeologiska platser. Här är några av de viktigaste sevärdheterna du inte får missa på din resa till Grekland.

Aten är Greklands huvudstad och staden där du kan se de berömda Akropolis och Parthenon, symboler för grekisk historia och kultur. Det är lätt att ta sig runt i Aten tack vare de många bussarna, spårvagnarna och tunnelbanorna.

Santorini är en vacker ö med hisnande vyer, otroliga solnedgångar och svarta och röda sandstränder. Du kan ta en färja eller ett flyg till Santorini.

Mykonos är en annan grekisk ö som är känd för sina vita sandstränder, smala gator och vita hus. Det är också en populär plats för att festa och uppleva det grekiska nattlivet. Det finns regelbundna flygningar till Mykonos från Aten.

Rhodos är en ö i Egeiska havet som är känd för sin medeltida gamla stad, som är ett av Unescos världsarv, samt för sina vackra stränder och sitt pulserande nattliv. Det är möjligt att ta en färja eller ett flyg till Rhodos.

Kreta är Greklands största ö och erbjuder en mängd vackra stränder, arkeologiska platser, traditionella byar och berg. Du kan nå den med flyg från Aten eller andra europeiska städer.

Slutligen är Thessaloniki, som ligger i norra Grekland, en livlig stad med en rik historia och en blomstrande konst- och kulturscen. Den är lätt att nå med flyg eller tåg från Aten.

Transportalternativen för att ta sig runt i Grekland omfattar bussar, tåg, flyg och färjor till öarna. Bussar är ofta det billigaste sättet att ta sig runt i Grekland, medan färjor är ett utmärkt sätt att utforska öarna. Tåg och flyg finns också tillgängliga för längre resor mellan städer.

Grekland: Hur man förflyttar sig i landet?

Är du en resenär som vill upptäcka de underbara städerna och platserna i Grekland? Vill du veta vilka de bästa transportmedlen är för att enkelt ta dig från en stad till en annan? Då behöver du inte leta längre! Här är allt du behöver veta för att göra din resa till Grekland oförglömlig och stressfri.

Grekland har ett välutvecklat och varierat transportnät som erbjuder många alternativ för att resa från en stad till en annan. Här är några av de mest populära sätten att ta sig runt i Grekland:

  1. Flyg: Om du vill undvika långa buss- eller tågresor är flyget det bästa valet för snabba resor mellan Greklands största städer. Inrikesflygbolag som Aegean Airlines erbjuder regelbundna flygningar mellan större städer som Aten, Thessaloniki, Heraklion och Rhodos. Kom ihåg att boka dina biljetter i förväg för att dra nytta av de bästa priserna.

  2. Tåg: Järnvägsnätet i Grekland är inte lika utvecklat som i andra europeiska länder, men det kan ändå vara ett naturskönt och ekonomiskt sätt att ta sig runt. Tågen i Grekland är i allmänhet bekväma och väl underhållna och erbjuder magnifika vyer över landsbygden. De viktigaste linjerna trafikerar Aten, Thessaloniki och Peloponneseregionen. Vi rekommenderar att du bokar dina biljetter i förväg, eftersom de kan vara otillgängliga med kort varsel.

  3. Buss: Bussnätet i Grekland är omfattande och erbjuder utmärkt täckning för dem som vill utforska landet. OASA och KTEL är de största bussbolagen i Grekland. Det finns busslinjer till nästan alla städer och byar i landet. Bussarna är i allmänhet bekväma, luftkonditionerade och utrustade med gratis Wi-Fi. Biljetter kan köpas direkt från biljettkontoret eller online före resan.

  4. Färjor: Eftersom Grekland är ett land med många öar är färjor ett populärt och romantiskt sätt att resa mellan olika destinationer. Du kan hitta färjor som förbinder Aten med Kykladerna, Dodekaneserna och Joniska öarna, samt andra större destinationer. Företag som Blue Star Ferries, Anek Lines och Minoan Lines erbjuder regelbunden trafik med varierande komfortnivåer. Se till att du planerar din resa i förväg på Vivanoda, eftersom färjorna kan bli trånga under högsäsong.

Oavsett vilket transportmedel du väljer kommer här några tips för att göra din resa till Grekland ännu mer njutbar:

  • Planera i förväg: Ta reda på tidtabeller och bokningar, eftersom vissa transportmedel kan bli fulla snabbt, särskilt under rusningstrafik eller helgdagar.
  • Var punktlig: Transporter i Grekland går i allmänhet i tid, så se till att du kommer till stationen, flygplatsen eller hamnen i tid så att du inte missar din transport.
  • Planera din färjeresa: Om du reser med färja bör du se till att du anländer till hamnen i god tid, särskilt om du har skrymmande bagage. Färjorna kan vara ganska stora och det kan bli nödvändigt att gå en bit för att nå gaten.
  • Njut av landskapet: Oavsett om du reser med tåg, buss eller färja bjuder Grekland på storslagna landskap. Missa inte chansen att njuta av utsikten längs vägen.

Genom att följa dessa tips och utforska de olika transportsätt som finns tillgängliga kommer du att kunna upptäcka Greklands underbara städer enkelt och bekvämt.

Grekland: När ska man besöka?

Grekland är ett populärt resmål tack vare det behagliga medelhavsklimatet. Det är dock viktigt att välja den bästa säsongen för att få ut det mesta av din vistelse. Om du är ute efter varma temperaturer och strålande solsken är den bästa tiden att besöka Grekland utan tvekan på sommaren, från juni till september.

På sommaren varierar medeltemperaturen mellan 25 och 35 grader Celsius, med möjliga värmetoppar i juli och augusti. Dagarna är långa och soliga, perfekt för en strandsemester eller för att utforska landets arkeologiska platser. Tänk dock på att detta också är Greklands högsäsong för turister, vilket innebär att det kan vara trängre på intressanta platser och att priserna kan vara högre.

Om du föredrar att undvika turistmassorna är våren och hösten också bra årstider för att resa i Grekland. I april, maj, september och oktober är temperaturerna milda och varierar mellan 20 och 25 grader Celsius. Det är mindre folk på stränderna och priserna på boende kan vara lägre. Detta är också en idealisk tid för att utforska de grekiska öarna och undvika sommarens värmebölja.

Å andra sidan är vintern, från november till februari, den period man bör undvika när man reser i Grekland. Temperaturerna kan sjunka till så låga som 10 grader Celsius och vissa regioner, särskilt i norra delen av landet, kan uppleva snöfall. Öarna kan också vara öde, eftersom många turistanläggningar stänger under denna period.

Så välj sommaren om du letar efter värme och solsken, men var medveten om turistmassorna. Vår och höst är perfekta perioder för en lugnare och mer prisvärd semester, medan vintern bör undvikas om du inte är ute efter specifika upplevelser som skidåkning i de grekiska bergen.

Sök och hitta biljetter till Grekland
Sök efter boende i Grekland

None

None
None
None