Hur tar man sig till Portugal?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Portugal är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Portugal.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Portugal och göra din resa till större städer som Lissabon, Porto, Braga, Funchal, Coimbra, Leiria eller Viseu enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Portugal, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel TAP Portugal, Easyjet, Air Berlin, Comboios de Portugal CP, Renfe, Porto Santo Line, Empresa de Navegação Madeirense, Atlanticoline, ALSA, Rede Expressos och FlixBus, så att du enkelt kan boka din resa.

Med tåg till Portugal

Tåg är ett mycket bekvämt sätt att upptäcka Portugal, med snabba förbindelser mellan de största städerna och spektakulära panoramavyer. Höghastighets- eller regionaltåg från Comboios de Portugal CP och Renfe förbinder städer som Funchal, Coimbra eller Leiria på kort tid.

Med buss till Portugal

Att resa med buss till Portugal är ett utmärkt val för dem som vill upptäcka landet i sin egen takt och utan att lägga ut för mycket pengar. Bussarna från ALSA, Rede Expressos och FlixBus förbinder de mest avlägsna städerna och orterna, som Viana do Castelo, Guarda eller Torres Vedras, och erbjuder en unik och autentisk upplevelse.

Flyg till Portugal

Att flyga till Portugal erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Lissabon, Porto eller Braga. Flygbolag som TAP Portugal, Easyjet och Air Berlin erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Portugal

Resa till Portugal
Sök och hitta biljetter till Portugal
Sök efter boende i Portugal

Kortfattad guide för resor i Portugal

Portugal är ett alltmer populärt resmål för resenärer från hela världen. Detta lilla land på Europas västkust är rikt på historia, kultur, mat och otroliga landskap. Här är de viktigaste sevärdheterna att se i Portugal:

Lissabon: Portugals huvudstad är en stad full av charm, färg och liv. Det finns så mycket att se i Lissabon, till exempel det berömda Belem-tornet, St George's Castle, Alfama-distriktet och dess smala gator eller Place du Commerce och dess imponerande valv.

Porto: Portugals näst största stad är känd för sitt portvin, men här finns också många turistattraktioner som kontoristernas torn, Dom Luis I-bron, Portokatedralen och Palácio da Bolsa.

Algarvekusten: Portugals sydkust är känd för sina gyllene sandstränder, kristallklara vatten och imponerande klippformationer. Algarveorter som Lagos, Albufeira och Faro är idealiska resmål för bad- och vattensportsentusiaster.

Coimbra: Denna universitetsstad ligger i centrala Portugal och är en av de äldsta och vackraste i landet. Här finns Portugals äldsta universitet, Joanina-biblioteket och katedralen Sé Velha.

Sintra: Sintra ligger bara 30 kilometer från Lissabon och är en charmig stad med ett rikt historiskt och kulturellt arv. Den är känd för sina palats, slott och frodiga trädgårdar. Pena-palatset, det moriska slottet och nationalpalatset i Sintra är viktiga turistattraktioner.

Madeira och Azorerna: Dessa öar utanför Portugals fastland är populära resmål för vandrings-, natur- och äventyrsintresserade. De erbjuder otroliga landskap, vattenfall, vulkaner och spektakulära panoramavyer.

För att ta dig runt i Portugal finns det många transportalternativ som tåg, buss, tunnelbana och spårvagn. Det är också möjligt att hyra en bil eller ta en taxi för att lättare ta sig runt i städerna och på turistattraktionerna. Inrikesflyg finns också tillgängligt för dem som vill resa snabbt mellan landets olika regioner.

Portugal är alltså ett rikt och mångsidigt turistmål som erbjuder attraktioner för alla smaker och åldrar. Resenärerna kan njuta av Portugals rika historia och kultur, det välsmakande köket, det hisnande landskapet och den varma portugisiska gästfriheten.

Sök och hitta biljetter till Portugal
Sök efter boende i Portugal

Resa till Portugal från Sverige

None
None
None
None