Hur tar man sig till Belgien?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Belgien är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Belgien.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Belgien och göra din resa till större städer som Bryssel, Charleroi, Antwerpen eller Liege enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Belgien, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel Jetairfly, Pegasus, bmi Regional, Thalys, Deutsche Bahn, Eurostar, FlixBus, Eurolines och ALSA, så att du enkelt kan boka din resa.

Med tåg till Belgien

Tåg är ett mycket bekvämt sätt att upptäcka Belgien, med snabba förbindelser mellan de största städerna och spektakulära panoramavyer. Höghastighets- eller regionaltåg från Thalys, Deutsche Bahn och Eurostar förbinder städer som Liege på kort tid.

Med buss till Belgien

Att resa med buss till Belgien är ett utmärkt val för dem som vill upptäcka landet i sin egen takt och utan att lägga ut för mycket pengar. Bussarna från FlixBus, Eurolines och ALSA förbinder de mest avlägsna städerna och orterna, som Liege, Antwerpen eller Charleroi, och erbjuder en unik och autentisk upplevelse.

Flyg till Belgien

Att flyga till Belgien erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Bryssel, Charleroi eller Antwerpen. Flygbolag som Jetairfly, Pegasus och bmi Regional erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Belgien

Resa till Belgien
Sök och hitta biljetter till Belgien
Sök efter boende i Belgien

Kortfattad guide för resor i Belgien

Välkommen till Belgien, landet med öl, choklad och chips! Om du planerar att besöka detta lilla land i hjärtat av Europa, är här några av de sevärdheter du inte får missa.

Bryssel är Belgiens huvudstad och den mest kosmopolitiska staden i landet. Den är full av museer, historiska monument och turistattraktioner. Bland de sevärdheter som måste besökas finns Grand-Place, ett av världens vackraste torg, Manneken-Pis, Bryssels emblematiska staty, Seriemuseet, Magritte-museet, Kungliga palatset och många andra. För att ta dig runt i Bryssel kan du ta tunnelbana, spårvagn eller buss.

Brügge ligger ungefär en timmes tågresa från Bryssel och kallas ofta "Nordens Venedig" på grund av sina många kanaler och broar. Staden är ett av UNESCO:s världsarv och är känd för sina historiska byggnader, kullerstensgator och romantiska atmosfär. Bland sevärdheterna i Brügge finns Belfry, Basilica of the Holy Blood, Groeninge Museum och Lace Museum. För att ta dig runt i Brugge kan du ta tåget, bussen eller taxin.

Antwerpen är ett annat populärt resmål i Belgien. Den är känd för sin hamn, en av Europas största, samt för sina modebutiker och diamantbutiker. Bland Antwerpens måsten kan nämnas Vårfrukatedralen, marknadsplatsen, Rubens hus, MAS-museet och Antwerpens zoo. För att ta dig runt i Antwerpen kan du ta spårvagn, buss eller cykel.

Gent är en historisk stad i den flamländska regionen i Belgien. Den är känd för sitt medeltida slott, sin bevarade stadskärna och St Bavos katedral. Andra sevärdheter som du måste se i Gent är Beguinage, Museum of Fine Arts och Belfort-tornet. För att ta dig runt i Gent kan du ta spårvagn, buss eller cykel.

Slutligen är staden Liege, som ligger i den vallonska regionen i Belgien, också värd ett besök. Den är känd för sitt citadell, sin julmarknad, sina museer och konstgallerier. Andra sevärdheter i Liege är bland annat Place Saint-Lambert, Curtius-museet och Parc de la Boverie. För att ta dig runt i Liege kan du ta tåget, bussen eller spårvagnen.

I Belgien kan du enkelt ta dig runt med hjälp av kollektivtrafik som tåg, bussar, spårvagnar och tunnelbanor. Du kan också hyra en bil eller en cykel för att utforska landet i din egen takt. Om du vill smaka på det lokala köket får du inte missa belgiska pommes frites, våfflor, musslor och naturligtvis belgisk öl.

Sök och hitta biljetter till Belgien
Sök efter boende i Belgien

Resa till Belgien från Sverige

None
None
None
None