Hur tar man sig till Frankrike?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Frankrike är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Frankrike.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Frankrike och göra din resa till större städer som Paris, Marseille, Lyon, Toulouse, Nice, Nantes eller Montpellier enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Frankrike, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel Ryanair, Hop!, Air France, SNCF, TGV Lyria, OUIGO, Corsica Ferries, Brittany Ferries, Corsica Linea, Blablabus, FlixBus och Isilines, så att du enkelt kan boka din resa.

Med tåg till Frankrike

Tåg är ett mycket bekvämt sätt att upptäcka Frankrike, med snabba förbindelser mellan de största städerna och spektakulära panoramavyer. Höghastighets- eller regionaltåg från SNCF, TGV Lyria och OUIGO förbinder städer som Toulouse, Nice eller Nantes på kort tid.

Med buss till Frankrike

Att resa med buss till Frankrike är ett utmärkt val för dem som vill upptäcka landet i sin egen takt och utan att lägga ut för mycket pengar. Bussarna från Blablabus, FlixBus och Isilines förbinder de mest avlägsna städerna och orterna, som Lorient, Niort eller Chambéry, och erbjuder en unik och autentisk upplevelse.

Flyg till Frankrike

Att flyga till Frankrike erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Paris, Marseille eller Lyon. Flygbolag som Ryanair, Hop! och Air France erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Frankrike

Resa till Frankrike
Sök och hitta biljetter till Frankrike
Sök efter boende i Frankrike

Kortfattad guide för resor i Frankrike

Frankrike är ett land som är rikt på historia, kultur och naturskönhet. Här är ett urval av de viktigaste sevärdheterna att se under din resa till Frankrike.

Paris är Frankrikes huvudstad. Besök Eiffeltornet, Louvren, Notre Dame-katedralen och promenera längs Champs-Élysées. Glöm inte att prova det franska köket på någon av stadens många gourmetrestauranger.

Franska Rivieran är ett populärt resmål för sol- och havsälskare. Besök den glamorösa staden Cannes, känd för sin filmfestival, och den medeltida staden Nice med sina färgglada gator och Promenade des Anglais.

En annan sevärdhet i Frankrike är slotten i Loire. Dessa magnifika slott är omgivna av frodiga trädgårdar och pittoreska landskap. Besök slotten Chambord, Chenonceau, Amboise och Blois.

Normandie är en region som är rik på historia. Besök D-Day-stränderna, där avgörande strider ägde rum under andra världskriget. Upptäck också staden Bayeux och dess berömda gobelänger.

Bordeauxregionen är känd för sina vingårdar och fina viner. Besök källare och vingårdar för att smaka de bästa Bordeaux-vinerna. Missa inte den historiska staden Bordeaux med sina vackra torg och kyrkor.

Bergen i de franska Alperna bjuder på en hisnande natur. Besök skidorten Chamonix och Val d'Isère på vintern, eller vandra i bergen på sommaren.

Slutligen är regionen Provence känd för sina lavendelfält, olivlundar och pittoreska byar. Besök städerna Marseille och Aix-en-Provence samt byarna Gordes, Roussillon och Bonnieux.

För att ta sig runt i Frankrike kan resenärer använda tåget, som erbjuder ett omfattande nätverk och regelbundna förbindelser mellan större städer. Det är också möjligt att hyra en bil eller ta en buss för att förflytta sig mer fritt. Inrikesflyg är också ett alternativ för att snabbt ta sig till olika delar av Frankrike.

Frankrike är därför ett land som är rikt på turistattraktioner, kultur och gastronomi. Oavsett om du är intresserad av historia, natur, livliga städer eller pittoreska byar har Frankrike något att erbjuda alla resenärer.

Sök och hitta biljetter till Frankrike
Sök efter boende i Frankrike

Resa till Frankrike från Sverige

None
None
None
None