Hur tar man sig till Nederländerna?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Nederländerna är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Nederländerna.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Nederländerna och göra din resa till större städer som Amsterdam, Rotterdam, Haag, Utrecht, Eindhoven, Tilburg eller Groningen enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Nederländerna, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel FlyBE, Vueling Airlines, Transavia.com, Thalys, PKP Intercity, Eurostar, Stena Line, DFDS Seaways, P&O Ferries, FlixBus, Eurolines CH och Eurolines, så att du enkelt kan boka din resa.

Med tåg till Nederländerna

Tåg är ett mycket bekvämt sätt att upptäcka Nederländerna, med snabba förbindelser mellan de största städerna och spektakulära panoramavyer. Höghastighets- eller regionaltåg från Thalys, PKP Intercity och Eurostar förbinder städer som Utrecht, Eindhoven eller Tilburg på kort tid.

Med buss till Nederländerna

Att resa med buss till Nederländerna är ett utmärkt val för dem som vill upptäcka landet i sin egen takt och utan att lägga ut för mycket pengar. Bussarna från FlixBus, Eurolines CH och Eurolines förbinder de mest avlägsna städerna och orterna, som Amersfoort, Arnhem eller Enschede, och erbjuder en unik och autentisk upplevelse.

Flyg till Nederländerna

Att flyga till Nederländerna erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Amsterdam, Rotterdam eller Haag. Flygbolag som FlyBE, Vueling Airlines och Transavia.com erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Nederländerna

Resa till Nederländerna
Sök och hitta biljetter till Nederländerna
Sök efter boende i Nederländerna

Kortfattad guide för resor i Nederländerna

Nederländerna är ett litet land i nordvästra Europa som är känt för sina tulpaner, kanaler, väderkvarnar och goda ostar. Om du planerar att besöka Nederländerna är här några av de viktigaste turistattraktionerna du bör se.

Amsterdam är den mest kända staden i Nederländerna, med sina romantiska kanaler och fascinerande museer som Van Gogh-museet och Rijksmuseum. Du kan också besöka Anne Franks hus, där Anne Frank och hennes familj gömde sig under andra världskriget.

Haag är hemvist för den nederländska regeringen. Det är också residens för kung Willem-Alexander och drottning Maxima. I Haag finns många museer, bland annat Mauritshuis-museet, där du kan se Vermeers berömda "Flickan med pärlan".

Rotterdam är Nederländernas näst största stad och en viktig hamn. Du kan njuta av panoramautsikten över staden från Euromast-tornet eller besöka Boijmans Van Beuningen-museet, som rymmer en samling impressionistisk och modern konst.

Nederländerna är också känt för sina väderkvarnar och tulpanfält. Keukenhof i Lisse är en av världens största tulpanträdgårdar och lockar tusentals besökare varje år. Du kan också besöka museet Zaanse Schans, som ger dig en inblick i det traditionella nederländska livet.

Nederländerna är också känt för sin ost. I Gouda kan du besöka ostmarknaden, där ost säljs som förr i tiden. Du kan också besöka Gouda Cheese Museum, där du kan lära dig mer om ostproduktionens historia i Nederländerna.

När det gäller transporter har Nederländerna ett utmärkt tåg- och bussnät. Tågen är snabba, bekväma och pålitliga. Om du vill spara pengar kan du välja de billigare regionaltågen. Det finns även nattåg för längre resor.

Bussar är också ett bekvämt och ekonomiskt sätt att resa i Nederländerna, särskilt till mer avlägsna destinationer. Biljetter kan köpas ombord på bussen eller i förväg på nätet.

Nederländerna har också ett utmärkt nätverk av cykelvägar, vilket gör det till ett idealiskt land för cykelentusiaster. Du kan hyra en cykel i många städer och orter eller använda cykeldelningstjänster.

Nederländerna är ett charmigt land med historiska städer, romantiska kanaler, väderkvarnar, tulpanfält och utsökt ost. Transportnätet är bekvämt och pålitligt, och cykling är ett roligt sätt att utforska landskapet.

Sök och hitta biljetter till Nederländerna
Sök efter boende i Nederländerna

Resa till Nederländerna från Sverige

None
None
None
None