Hur tar man sig till Tjeckien?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Tjeckien är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Tjeckien.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Tjeckien och göra din resa till större städer som Prag, Ostrava, Bohumin, Brno, Prerov eller Karlovy Vary enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Tjeckien, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel Czech Airlines, Ryanair, Smart Wings, Russian Railways, ÖBB, Deutsche Bahn, FlixBus, LEO Express och Hellö, så att du enkelt kan boka din resa.

Med tåg till Tjeckien

Tåg är ett mycket bekvämt sätt att upptäcka Tjeckien, med snabba förbindelser mellan de största städerna och spektakulära panoramavyer. Höghastighets- eller regionaltåg från Russian Railways, ÖBB och Deutsche Bahn förbinder städer som Brno, Prerov eller Karlovy Vary på kort tid.

Med buss till Tjeckien

Att resa med buss till Tjeckien är ett utmärkt val för dem som vill upptäcka landet i sin egen takt och utan att lägga ut för mycket pengar. Bussarna från FlixBus, LEO Express och Hellö förbinder de mest avlägsna städerna och orterna, som Karlovy Vary, Prerov eller Brno, och erbjuder en unik och autentisk upplevelse.

Flyg till Tjeckien

Att flyga till Tjeckien erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Prag, Ostrava eller Bohumin. Flygbolag som Czech Airlines, Ryanair och Smart Wings erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Tjeckien

Resa till Tjeckien
Sök och hitta biljetter till Tjeckien
Sök efter boende i Tjeckien

Kortfattad guide för resor i Tjeckien

Tjeckien är ett populärt turistmål i Centraleuropa och erbjuder en rik historia, imponerande arkitektur och en livlig kulturscen. Här är några av de främsta sevärdheterna att se på din resa till Tjeckien:

Prag: Tjeckiens huvudstad är en vacker stad, känd för sin gotiska och barocka arkitektur samt sina många historiska monument som Karlsbron, torget i Gamla stan, Pragborgen och St Vitus-katedralen. Kollektivtrafiken är mycket bekväm i Prag, med regelbunden tunnelbane-, spårvagns- och busstrafik.

Cesky Krumlov: Denna medeltida stad i södra Böhmen är ett av Unescos världsarv. Slottet Cesky Krumlov och det stora torget är stadens främsta turistattraktioner. Det bekvämaste sättet att ta sig till Cesky Krumlov är med buss.

Karlovy Vary: Denna kurort är känd för sitt helande vatten och sina termalbad. De viktigaste turistattraktionerna i Karlovy Vary är de varma källorna, Grand Pupp-hotellet, stadens marknad och stadsteatern. Tåg och bussar är populära transportmedel till Karlovy Vary.

Kutna Hora: Denna historiska stad ligger cirka 80 kilometer öster om Prag. Den är känd för sin katedral St Barbara, sina benhus och sina silvergruvor. Tåget är det smidigaste sättet att ta sig till Kutna Hora från Prag.

Brno: Denna stad ligger i den mähriska regionen och är känd för sin modernistiska arkitektur, sitt livliga nattliv och sin livliga konstscen. De främsta turistattraktionerna i Brno är katedralen St Peter och St Paul, Frihetstorget och Tugendhat-villan. Tåg och bussar är populära sätt att ta sig till Brno.

Tjeckien erbjuder en mängd spännande turistmål som passar alla smaker och budgetar. Kollektivtrafiken är pålitlig och bekväm, med alternativ som tåg, bussar och tunnelbanor, som gör att resenärer enkelt kan förflytta sig från en stad till en annan.

Sök och hitta biljetter till Tjeckien
Sök efter boende i Tjeckien

Resa till Tjeckien från Sverige

None
None
None
None