Hur tar man sig till Italien?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Italien är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Italien.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Italien och göra din resa till större städer som Rom, Milano, Venedig, Bologna, Neapel, Turin eller Verona enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Italien, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel Ryanair, Meridiana, Alitalia, Trenitalia, Italo (NTV), Deutsche Bahn, Grimaldi Lines, Tirrenia di Navigazione, Grandi Navi Veloci, FlixBus, Eurolines och Hellö, så att du enkelt kan boka din resa.

Med tåg till Italien

Tåg är ett mycket bekvämt sätt att upptäcka Italien, med snabba förbindelser mellan de största städerna och spektakulära panoramavyer. Höghastighets- eller regionaltåg från Trenitalia, Italo (NTV) och Deutsche Bahn förbinder städer som Bologna, Neapel eller Turin på kort tid.

Med buss till Italien

Att resa med buss till Italien är ett utmärkt val för dem som vill upptäcka landet i sin egen takt och utan att lägga ut för mycket pengar. Bussarna från FlixBus, Eurolines och Hellö förbinder de mest avlägsna städerna och orterna, som Cuneo, Lampedusa eller Savona, och erbjuder en unik och autentisk upplevelse.

Flyg till Italien

Att flyga till Italien erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Rom, Milano eller Venedig. Flygbolag som Ryanair, Meridiana och Alitalia erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Italien

Resa till Italien
Sök och hitta biljetter till Italien
Sök efter boende i Italien

Kortfattad guide för resor i Italien

Italien är ett otroligt populärt resmål och det finns goda skäl till det - det är fullt av kulturskatter, vackra landskap, historiska städer, fantastiska stränder och ett hisnande kök. För att hjälpa dig att planera din resa får du här en lista över de främsta turistattraktionerna som du inte får missa när du besöker Italien.

Rom - Den eviga staden Rom är ett veritabelt friluftsmuseum med sina många historiska monument som Colosseum, Pantheon och Fontana di Trevi. Glöm inte att prova det utsökta italienska köket på de många restaurangerna och kaféerna.

Florens - Renässansens stad Florens är full av museer, kyrkor och palats som rymmer några av världens mest kända konstverk. Missa inte Duomo, Ponte Vecchio och Uffiziegalleriet.

Venedig - Kanalernas stad, Venedig är en unik stad. Kryssa genom kanalerna i en gondol, besök Markuskyrkan och njut av utsikten från den berömda Rialtobron.

Amalfikusten - Amalfikusten ligger i södra Italien och är en av de mest pittoreska regionerna i landet. Upptäck de charmiga byarna Positano och Amalfi och njut av färska skaldjur på lokala restauranger.

De eoliska öarna - Dessa vulkaniska öar utanför Siciliens norra kust är en dold pärla. Utforska de svarta sandstränderna och de naturliga varma källorna, och besök historiska städer som Lipari och Salina.

När det gäller transporter har Italien ett utmärkt järnvägsnät som förbinder landets största städer. Du kan också hyra en bil för att utforska landsbygden och kustområdena. Det finns också inrikesflyg mellan de största städerna.

Italien är därför ett land som är rikt på historia, kultur och naturskönhet och som erbjuder något för alla typer av resenärer. Oavsett om du är ute efter konst, kultur, stränder eller pittoreska landskap kan du hitta allt i Italien.

Sök och hitta biljetter till Italien
Sök efter boende i Italien

Resa till Italien från Sverige

None
None
None
None