Hur tar man sig till Marocko?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Marocko är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Marocko.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Marocko och göra din resa till större städer som Casablanca, Marrakech, Agadir, Tanger, Nador, Fez eller Rabat enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Marocko, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel Jetairfly, Ryanair, Royal Air Maroc, Acciona Trasmediterránea, Grandi Navi Veloci och Naviera Armas, så att du enkelt kan boka din resa.

Flyg till Marocko

Att flyga till Marocko erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Casablanca, Marrakech eller Agadir. Flygbolag som Jetairfly, Ryanair och Royal Air Maroc erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Marocko

Resa till Marocko
Sök och hitta biljetter till Marocko
Sök efter boende i Marocko

Kortfattad guide för resor i Marocko

Marocko är ett kulturellt och geografiskt mångfacetterat land med fantastiska landskap, historiska städer och fascinerande traditioner. För den som funderar på att resa till detta land finns här några av de viktigaste turistattraktionerna som man inte får missa.

Det första stoppet är Marrakech, känd som "den röda staden". Medinan i Marrakech är ett av Unescos världsarv och är känd för sina färgglada souker, utsmyckade palats och historiska trädgårdar. Jamaâ El Fna-torget är en mötesplats som turister måste se, där du kan smaka på läckra marockanska specialiteter och upptäcka traditionella gatukonstnärer.

En annan destination som du inte får missa är kuststaden Essaouira, med sin historiska arkitektur, vita sandstränder och fisk- och skaldjursrestauranger. Staden är också känd för sin musikfestival Gnaoua, som äger rum varje år i juni.

Naturälskare bör inte missa Saharaöknen, en av världens största öknar. Du kan ta en kamel- eller fyrhjulsturen och tillbringa en natt under stjärnorna i ett traditionellt nomadläger.

Kejsarstaden Fez är en annan viktig historisk plats att besöka, med sin berömda medina och labyrintiska medeltida gator. Du kan också besöka världens äldsta universitet och Qarawiyyin-moskén.

Om du är ute efter en strandupplevelse är Agadir platsen för dig med sina sandstränder, spaanläggningar och många vattensporter. De närliggande stränderna i Taghazout är också mycket populära bland surfare.

Slutligen är staden Casablanca känd för sin Hassan II-moské, som är en av de största i världen. Du kan ta en guidad tur i denna spektakulära moské som till stor del är byggd på vatten.

När det gäller transporter finns det många alternativ för att ta sig runt i Marocko. Tåget är ett populärt och ekonomiskt sätt att resa mellan de största städerna, med moderna och bekväma tåg. Bussar är också rikliga och billiga, med många bussbolag som trafikerar hela landet.

Taxibilar finns också tillgängliga, men det är viktigt att förhandla om priserna innan du går ombord. Slutligen, om du är ute efter mer frihet är biluthyrning ett praktiskt alternativ för att utforska landet i din egen takt.

Marocko är därför ett mångsidigt och spännande land som erbjuder en mängd olika turistmål för alla smaker. Oavsett om du vill utforska historiska städer, öknar, berg eller stränder kommer du garanterat att hitta något att älska i detta förtrollande land.

Sök och hitta biljetter till Marocko
Sök efter boende i Marocko

Resa till Marocko från Sverige

None
None
None
None