Hur tar man sig till Ungern?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Ungern är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Ungern.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Ungern och göra din resa till större städer som Budapest enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Ungern, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel Ural Airlines, Wizzair, Air France, ÖBB, Russian Railways, MÁV, LEO Express och FlixBus, så att du enkelt kan boka din resa.

Med tåg till Ungern

Tåg är ett mycket bekvämt sätt att upptäcka Ungern, med snabba förbindelser mellan de största städerna och spektakulära panoramavyer. Höghastighets- eller regionaltåg från ÖBB, Russian Railways och MÁV förbinder städer som på kort tid.

Med buss till Ungern

Att resa med buss till Ungern är ett utmärkt val för dem som vill upptäcka landet i sin egen takt och utan att lägga ut för mycket pengar. Bussarna från LEO Express och FlixBus förbinder de mest avlägsna städerna och orterna, som Budapest, och erbjuder en unik och autentisk upplevelse.

Flyg till Ungern

Att flyga till Ungern erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Budapest. Flygbolag som Ural Airlines, Wizzair och Air France erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Ungern

Resa till Ungern
Sök och hitta biljetter till Ungern
Sök efter boende i Ungern

Kortfattad guide för resor i Ungern

Ungern är ett fascinerande resmål som erbjuder en unik kombination av kultur, historia och natur. Om du planerar en resa till landet kan du här se några av de viktigaste sevärdheterna att se:

Budapest, Ungerns huvudstad, är utan tvekan det första stoppet på din resa. Staden är känd för sina termalbad, pittoreska broar, imponerande arkitektur och sitt livliga nattliv. Budaborgen, det ungerska parlamentet, Hjältarnas torg och Stefansbasilikan är alla sevärdheter som du måste se.

När du lämnar Budapest beger du dig till staden Pécs, som ligger i sydvästra Ungern. Staden är känd för sina turkiska bad, romerska lämningar, barockkyrkor och fascinerande museer. Den historiska stadskärnan i Pécs är ett av Unescos världsarv och väl värd ett besök.

För naturälskare är Balatonsjön en av Europas största sötvattensjöar och ett populärt resmål på sommaren. Du kan promenera på stranden, bada i det varma vattnet och njuta av lokala kulinariska specialiteter. Staden Szentendre, nära Budapest, är också en trevlig plats att tillbringa en dag på sommaren. Du kan promenera genom de kullerstensbelagda gatorna i den gamla staden, besöka konst- och folkloremuseerna och smaka på traditionella ungerska kakor.

Slutligen är Ungern också känt för sina vingårdar och utsökta viner. Vinregionen Tokaj i nordöstra Ungern producerar söta och torra viner av hög kvalitet. Du kan besöka vinkällare och prova en mängd olika viner i de omgivande vinbyarna.

När det gäller transporter i Ungern finns det tåg, bussar och inrikesflyg för att ta dig runt i landet. Tåg är ofta ett bekvämt och billigt sätt att resa i Ungern, men det rekommenderas att du bokar dina biljetter i förväg. Bussar är också ett populärt alternativ och betjänar vanligtvis mer avlägsna destinationer. När det gäller inrikesflyg erbjuder Ungerns nationella flygbolag Wizz Air flygningar till flera ungerska städer.

Slutligen kan biluthyrning också vara ett alternativ för att utforska Ungern i din egen takt. Det är dock viktigt att notera att det kan vara kaotiskt att köra bil i Ungern, särskilt i de större städerna.

Ungern erbjuder därför en mängd olika sevärdheter att upptäcka, från Budapests termiska bad och pulserande nattliv till de romerska lämningarna i Pécs, Balatonsjöns stränder och Tokajs vingårdar. Med kollektivtrafik och biluthyrningsalternativ är det lätt att ta sig runt i landet och besöka de viktigaste sevärdheterna.

Sök och hitta biljetter till Ungern
Sök efter boende i Ungern

Resa till Ungern från Sverige

None
None
None
None