Hur tar man sig till Irland?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Irland är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Irland.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Irland och göra din resa till större städer som Dublin, Cork, Knock eller Shannon enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Irland, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel Ryanair, FlyBE, Aer Lingus, Seatruck Ferries, Brittany Ferries, Stena Line, Bus Eireann, Citylink och GoBus, så att du enkelt kan boka din resa.

Med buss till Irland

Att resa med buss till Irland är ett utmärkt val för dem som vill upptäcka landet i sin egen takt och utan att lägga ut för mycket pengar. Bussarna från Bus Eireann, Citylink och GoBus förbinder de mest avlägsna städerna och orterna, som Shannon, Knock eller Cork, och erbjuder en unik och autentisk upplevelse.

Flyg till Irland

Att flyga till Irland erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Dublin, Cork eller Knock. Flygbolag som Ryanair, FlyBE och Aer Lingus erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Irland

Resa till Irland
Sök och hitta biljetter till Irland
Sök efter boende i Irland

Kortfattad guide för resor i Irland

Irland, som ligger i västra Europa, är ett populärt turistmål för sina gröna landskap, sitt rika kulturarv och sina livliga städer. Här är några av de viktigaste sevärdheterna att se på Irland:

Dublin: Irlands huvudstad är en livlig och kosmopolitisk stad som är känd för sina traditionella pubar, museer, butiker och restauranger. Dublins främsta turistattraktioner är Guinness Storehouse, St Patrick's Cathedral och Trinity College.

Giant's Causeway: Giant's Causeway ligger på Irlands nordkust och är en spektakulär geologisk formation som består av tusentals basaltpelare. Legenden säger att kajan skapades av jätten Finn MacCool.

The Ring of Kerry: Denna 179 kilometer långa natursköna väg genom Iveraghhalvön bjuder på magnifika vyer över berg, sjöar och kusten. Populära stopp på Ring of Kerry är bland annat Killarney National Park, fiskebyn Portmagee och Ross Castle.

Cliffs of Moher: Cliffs of Moher ligger på Irlands västkust och är en imponerande 214 meter hög klippformation som sträcker sig åtta kilometer längs Atlanten.

Connemara: Denna region i västra Irland är känd för sitt vilda och orörda landskap med berg, sjöar och myrar. Besökare kan utforska Connemara nationalpark, besöka städerna Clifden och Roundstone och njuta av de vita sandstränderna.

För att ta sig runt på Irland har resenärer flera transportalternativ. De största städerna är sammankopplade med ett nätverk av bussar och tåg, och bilar kan hyras för att utforska landsbygden. Inrikesflyg finns också att tillgå för att snabbt förflytta sig mellan olika delar av ön.

Sammanfattningsvis är Irland ett fascinerande turistmål med en mängd olika natur- och kulturattraktioner att utforska. Oavsett om du är intresserad av de livliga städerna eller vildmarken har Irland något att erbjuda alla resenärer.

Sök och hitta biljetter till Irland
Sök efter boende i Irland

Resa till Irland från Sverige

None
None
None
None