Hur tar man sig till Finland?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Finland är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Finland.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Finland och göra din resa till större städer som Helsingfors, Turku, Lappeenranta, Kittila, Oulu, Vaasa eller Rovaniemi enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Finland, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel Air Baltic, Blue1, Norwegian Air Shuttle, Russian Railways, Allegro, Viking Line, Tallink och Silja Line, så att du enkelt kan boka din resa.

Med tåg till Finland

Tåg är ett mycket bekvämt sätt att upptäcka Finland, med snabba förbindelser mellan de största städerna och spektakulära panoramavyer. Höghastighets- eller regionaltåg från Russian Railways och Allegro förbinder städer som Kittila, Oulu eller Vaasa på kort tid.

Flyg till Finland

Att flyga till Finland erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Helsingfors, Turku eller Lappeenranta. Flygbolag som Air Baltic, Blue1 och Norwegian Air Shuttle erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Finland

Resa till Finland
Sök och hitta biljetter till Finland
Sök efter boende i Finland

Kortfattad guide för resor i Finland

Finland är ett nordeuropeiskt land med vild natur och moderna städer. Resenärer som planerar en resa till detta land kan förvänta sig att upptäcka sjöar, skogar, norrsken och bastur. Här är de viktigaste sevärdheterna att se i Finland.

Helsingfors, Finlands huvudstad, är en livlig stad med museer, konstgallerier, restauranger och butiker. Resenärer kan besöka Helsingfors domkyrka, Helsingfors torg och Sveaborgs fästning. Staden är lätt att nå med flyg från andra europeiska städer och har ett pålitligt kollektivtrafiksystem, inklusive spårvagnar, bussar och tåg.

Det finska sjöområdet är en annan sevärdhet som man inte får missa. Resenärer kan promenera längs sjöarna, fiska, paddla kanot eller kajakpaddla. Städerna Savonlinna och Tammerfors är populära resmål i regionen. Resenärer kan ta sig till sjöregionen med tåg eller buss från Helsingfors.

Lappland är Finlands nordligaste region och erbjuder en unik upplevelse. Resenärer kan besöka tomtebyn i Rovaniemi, åka hundspann eller renskiljning och titta på norrsken. Lappland nås med flyg från Helsingfors och det finns många sätt att ta sig runt i regionen, bland annat bussar, tåg och taxi.

Nuuksio nationalpark är en annan av Finlands naturliga pärlor. Här kan resenärer vandra, cykla, campa och titta på djurlivet. Parken ligger cirka 40 minuter med bil eller tåg från Helsingfors.

Staden Uleåborg är ett resmål för resenärer som är intresserade av teknik. Uleåborg är känd som Finlands "Silicon Valley" på grund av sitt livliga tekniska ekosystem. Resenärer kan besöka Tietomaa Science Centre, som erbjuder interaktiva utställningar om vetenskap och teknik.

Slutligen är finska bastur en unik kulturupplevelse som resenärer inte bör missa. Bastur är en viktig del av den finska kulturen, och resenärer kan hitta offentliga och privata bastur över hela landet. Det är till och med möjligt att ta en båtkryssning med en bastu ombord.

För att ta sig runt i Finland kan resenärer använda tåg, bussar, taxi och hyrbilar. Tåg och bussar är de vanligaste transportmedlen, med ett välutvecklat kollektivtrafiknät i hela landet. Resenärer kan också ta ett inrikesflyg för att snabbt förflytta sig mellan städerna.

Finland är alltså ett unikt land med vild natur, moderna städer och en fascinerande kultur. Resenärer som besöker Finland kan förvänta sig en minnesvärd och givande upplevelse.

Sök och hitta biljetter till Finland
Sök efter boende i Finland

Resa till Finland från Sverige

None
None
None
None