Rekommenderad rutt
Stockholm
Resa direkt till Helsingfors med färja, flyg
Helsingfors
Se priser
Alternativa rutter
Stockholm
Resa med färja till Turku
Turku
Resa med tåg till Helsingfors
Helsingfors
Se priser
Stockholm
Resa med färja till Mariehamn
Mariehamn
Resa med färja till Helsingfors
Helsingfors
Se priser

Hur tar man sig från Stockholm till Helsingfors?

Planerar du att resa till Helsingfors från Stockholm och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Stockholm till Helsingfors, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Stockholm och Helsingfors, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (VR, Finnair, Blue1, Norwegian Air Shuttle eller Eckerö Line) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Stockholm och Helsingfors har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Stockholm-Helsingfors-resa.

För din resa från Stockholm till Helsingfors har du flera transportalternativ.

Tåg Stockholm Helsingfors

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Stockholm Helsingfors idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Flyg Stockholm Helsingfors

Många flygningar förbinder Stockholm med Helsingfors varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Helsingfors på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Stockholm till Helsingfors som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Stockholm Helsingfors

Avgångsstad
Stockholm
Sverige
Staden som är destination
Helsingfors
Finland
Avstånd
396 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med färja och flyg
Sök efter Stockholm Helsingfors biljetter
Sök efter boende i Helsingfors
Planera din resa från Stockholm till Helsingfors enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Stockholm till Helsingfors enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Stockholm och Helsingfors som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som VR, Finnair, Blue1, Norwegian Air Shuttle eller Eckerö Line för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Stockholm och Helsingfors med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Stockholm och Helsingfors

Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Stockholm till Helsingfors?
Bekvämlighet Tåg mellan Stockholm och Helsingfors erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Landskap Tågen mellan Stockholm och Helsingfors erbjuder ofta hisnande landskap under resan.
Miljövänligt Tåget Stockholm-Helsingfors anses vara ett mer miljövänligt transportmedel än enbart flyg eller bil.
Kostnad Stockholm-Helsingfors-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Stockholm Helsingfors-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Fördelar och nackdelar med att flyga från Stockholm till Helsingfors?
Hastighet Att flyga mellan Stockholm och Helsingfors är det snabbaste sättet att resa de 396 km mellan Stockholm och Helsingfors.
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Stockholm till Helsingfors, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Priser Flygbiljetter från Stockholm till Helsingfors kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Säkerhetskontroller Resenärer till Helsingfors måste ofta anlända tidigt till Stockholms flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.
Nackdelar med miljön Flyg till Stockholm Helsingfors har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.

Var ska man börja från i Stockholm? Var anländer jag i Helsingfors?

Avgångsflygplatser i Stockholm

Arlanda
Karta
Bromma
Karta
Vasteras/Hasslo
Karta
Skavsta
Karta

Ankomststationer i Helsingfors

Helsinki
Karta
Helsinki Pasila
Karta
Helsinki Kivihaka
Karta
Ilmala asema
Karta
Leppävaara
Karta
Pitäjänmäki
Karta
Huopalahti
Karta
Kilo
Karta
Kera
Karta
Valimo
Karta

Ankomstflygplatser i Helsingfors

Helsinki-Vantaa
Karta
Sök efter Stockholm Helsingfors biljetter
Sök efter boende i Helsingfors

3 tips för billigare resor mellan Stockholm och Helsingfors

Har du bestämt dig för att resa från Stockholm till Helsingfors och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med tåg eller flyg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Stockholm till Helsingfors.

  • 1. Boka i förväg
    Detta är ofta det mest kända tipset för att spara pengar på resor mellan Stockholm och Helsingfors. Det beror på att tåg-, flyg-, buss- eller färjebiljetter ofta är billigare om du köper dem i god tid. Detta kan ibland spara tiotals eller till och med hundratals euro på din resa Stockholm-Helsingfors.
  • 2. Res med lätt bagage
    Om du reser mellan Stockholm och Helsingfors med ett företag som tar extra betalt för incheckat bagage, vilket ofta är fallet, kan det vara klokt att hålla bagaget på ett minimum för att spara pengar. Försök att bara packa det nödvändigaste och se till att kontrollera flygbolagets bagagekrav innan du åker till Helsingfors.
  • 3. Var flexibel när det gäller datum
    Biljetter Stockholm-Helsingfors är ofta billigare under veckan än under helgen. Om du har råd att resa till Helsingfors under veckan i stället för på helgen kan du spara pengar på din biljett Stockholm-Helsingfors. Att vara flexibel när det gäller datum kan dessutom hjälpa dig att hitta de bästa priserna till Helsingfors.

Tåg Stockholm Helsingfors

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Stockholm och Helsingfors rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Stockholm till Helsingfors minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Tågen mellan Stockholm och Helsingfors är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.

Tågbiljetter från Stockholm till Helsingfors kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Stockholm till Helsingfors beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Helsingfors är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Stockholm till Helsingfors. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Stockholm och Helsingfors.

Tågbolag från Stockholm till Helsingfors

VR
VR
Sök efter tågbiljetter Stockholm Helsingfors

Flyg Stockholm Helsingfors

Flygbolag Stockholm Helsingfors

Finnair
Finnair
Blue1
Blue1
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
SAS - Scandinavian Airlines
SAS - Scandinavian Airlines
NextJet
NextJet
FlyBE
FlyBE
Ryanair
Ryanair
Sök efter flyg Stockholm Helsingfors
Sök filter
Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid