Rekommenderad rutt
Kalmar
Resa direkt till Uppsala med buss
Uppsala
Se priser
Alternativa rutter
Kalmar
Resa med flyg, buss till Stockholm
Stockholm
Resa med buss, tåg till Uppsala
Uppsala
Se priser

Hur tar man sig från Kalmar till Uppsala?

Planerar du att resa till Uppsala från Kalmar och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Kalmar till Uppsala, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Kalmar och Uppsala, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, FlixBus, Swebus eller VY Buss - NettBuss) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Kalmar och Uppsala har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Kalmar-Uppsala-resa.

För din resa från Kalmar till Uppsala har du flera transportalternativ.

Buss från Kalmar till Uppsala

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Kalmar till Uppsala, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Kalmar Uppsala

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Kalmar Uppsala idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Flyg Kalmar Uppsala

Många flygningar förbinder Kalmar med Uppsala varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Uppsala på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Kalmar till Uppsala som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Kalmar Uppsala

Avgångsstad
Kalmar
Sverige
Staden som är destination
Uppsala
Sverige
Avstånd
363 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss
Sök efter Kalmar Uppsala biljetter
Sök efter boende i Uppsala
Planera din resa från Kalmar till Uppsala enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Kalmar till Uppsala enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Kalmar och Uppsala som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, FlixBus, Swebus eller VY Buss - NettBuss för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Kalmar och Uppsala med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Kalmar och Uppsala

Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Kalmar till Uppsala?
Landskap Tågen mellan Kalmar och Uppsala erbjuder ofta hisnande landskap under resan.
Miljövänligt Tåget Kalmar-Uppsala anses vara ett mer miljövänligt transportmedel än enbart flyg eller bil.
Bekvämlighet Tåg mellan Kalmar och Uppsala erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Kostnad Kalmar-Uppsala-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Kalmar Uppsala-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Fördelar och nackdelar med att flyga från Kalmar till Uppsala?
Hastighet Att flyga mellan Kalmar och Uppsala är det snabbaste sättet att resa de 363 km mellan Kalmar och Uppsala.
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Kalmar till Uppsala, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Säkerhetskontroller Resenärer till Uppsala måste ofta anlända tidigt till Kalmars flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.
Nackdelar med miljön Flyg till Kalmar Uppsala har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.
Priser Flygbiljetter från Kalmar till Uppsala kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Kalmar till Uppsala?
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Kalmar och Uppsala, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Kalmar och Uppsala är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Priser Bussbiljetter från Kalmar till Uppsala är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Uppsala (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Komfort Bussar mellan Kalmar och Uppsala kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Kalmar till Uppsala är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Uppsala för att täcka den 363 km långa sträckan.

Var ska man börja från i Kalmar? Var anländer jag i Uppsala?

Bussstationer för avgång i Kalmar

Kalmar Centralstation
Karta

Avgångsflygplatser i Kalmar

Kalmar
Karta

Bussstationer för ankomst till Uppsala

Uppsala Business Park
Karta
Uppsala Stationsgatan
Karta
Uppsala Ekonomikum
Karta
Uppsala Studentstaden
Karta
Uppsala Flogsta väg 55
Karta

Ankomststationer i Uppsala

Uppsala Centralstation
Karta
Sök efter Kalmar Uppsala biljetter
Sök efter boende i Uppsala

3 tips för billigare resor mellan Kalmar och Uppsala

Har du bestämt dig för att resa från Kalmar till Uppsala och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss, tåg eller flyg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Kalmar till Uppsala.

  • 1. Res med lätt bagage
    Om du reser mellan Kalmar och Uppsala med ett företag som tar extra betalt för incheckat bagage, vilket ofta är fallet, kan det vara klokt att hålla bagaget på ett minimum för att spara pengar. Försök att bara packa det nödvändigaste och se till att kontrollera flygbolagets bagagekrav innan du åker till Uppsala.
  • 2. Undvik rusningstider
    Biljetter Kalmar-Uppsala är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Uppsala under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.
  • 3. Jämför priser
    Att använda Vivanoda är ett bra sätt att hitta de bästa priserna för din resa från Kalmar till Uppsala. Det gör att du kan jämföra priser från olika transportleverantörer i en sökning och hitta det bästa priset för din vistelse i Uppsala.

Buss Kalmar Uppsala

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Kalmar-Uppsala varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Kalmar till Uppsala på Vivanoda.

Längden på bussresan mellan Kalmar och Uppsala varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Uppsala för ditt resedatum.

Bussar mellan Kalmar och Uppsala har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

De flesta bussar mellan Kalmar och Uppsala är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Kalmar-Uppsala. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Bussbiljetter Kalmar-Uppsala är ofta billigare om du köper dem i förväg, särskilt om du bokar flera veckor i förväg. Vissa bussbolag erbjuder dock även sista minuten-erbjudanden för att fylla de återstående platserna.

Bussbolag Kalmar Uppsala

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Kalmar Uppsala

Tåg Kalmar Uppsala

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Kalmar och Uppsala rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Kalmar till Uppsala beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Uppsala är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Kalmar till Uppsala. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Tågbiljetter från Kalmar till Uppsala kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Kalmar till Uppsala minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Kalmar till Uppsala. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Kalmar och Uppsala.

Tågbolag från Kalmar till Uppsala

SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Kalmar Uppsala

Flyg Kalmar Uppsala

Flygbolag Kalmar Uppsala

SAS - Scandinavian Airlines
SAS - Scandinavian Airlines
Golden Air
Golden Air
Sök efter flyg Kalmar Uppsala
Kalmar till Uppsala - Billiga buss, tåg, flyg | Vivanoda

Turistguide för resan från Kalmar till Uppsala

Vad man ska se och göra i Uppsala?

Stora turistattraktioner är bland annat Uppsala domkyrka, en av Sveriges största och äldsta katedraler, och Uppsala slott, en magnifik fästning från 1500-talet. Gustavianum-museet, som ligger på universitetsområdet, rymmer en omfattande samling historiska föremål, bland annat en egyptisk mumie och ett rum tillägnat den berömda drottning Kristina.

För att ta sig runt i staden kan besökare använda kollektivtrafik som bussar och tåg. Cykelvägar är också populära i Uppsala, med många rutter för att utforska staden och dess omgivningar.

Slutligen är Uppsala en livlig universitetsstad med många kulturevenemang under hela året, till exempel musikfestivaler och konstutställningar. Den årliga julmarknaden är också ett måste, som erbjuder kulinariska läckerheter och unika gåvor för besökarna.

Sök efter Kalmar Uppsala biljetter
Sök efter boende i Uppsala

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid