Rekommenderad rutt
Jönköping
Resa direkt till Lund med buss
Lund
Se priser
Alternativa rutter
Jönköping
Resa med buss till Malmö
Malmö
Resa med tåg, buss till Lund
Lund
Se priser
Jönköping
Resa med buss till Helsingborg
Helsingborg
Resa med buss till Lund
Lund
Se priser

Hur tar man sig från Jönköping till Lund?

Planerar du att resa till Lund från Jönköping och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Jönköping till Lund, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Jönköping och Lund, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, FlixBus, Swebus eller VY Buss - NettBuss) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Jönköping och Lund har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Jönköping-Lund-resa.

För din resa från Jönköping till Lund har du flera transportalternativ.

Buss från Jönköping till Lund

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Jönköping till Lund, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Jönköping Lund

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Jönköping Lund idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Jönköping till Lund som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Jönköping Lund

Avgångsstad
Jönköping
Sverige
Staden som är destination
Lund
Sverige
Avstånd
239 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss
Sök efter Jönköping Lund biljetter
Sök efter boende i Lund
Planera din resa från Jönköping till Lund enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Jönköping till Lund enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Jönköping och Lund som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, FlixBus, Swebus eller VY Buss - NettBuss för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Jönköping och Lund med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Jönköping och Lund

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Jönköping till Lund?
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Jönköping och Lund, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Jönköping och Lund är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Priser Bussbiljetter från Jönköping till Lund är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Lund (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Komfort Bussar mellan Jönköping och Lund kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Jönköping till Lund är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Lund för att täcka den 239 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Jönköping till Lund?
Bekvämlighet Tåg mellan Jönköping och Lund erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Hastighet Tåg från Jönköping till Lund är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Tillgänglighet Tågstationerna i Jönköping eller Lund ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Kostnad Jönköping-Lund-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Jönköping Lund-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.

Var ska man börja från i Jönköping? Var anländer jag i Lund?

Bussstationer för avgång i Jönköping

Jonkoping
Karta
Jönköping Centralstation
Karta

Bussstationer för ankomst till Lund

Lund Centralstation
Karta

Ankomststationer i Lund

Lund Centralstation
Karta
Sök efter Jönköping Lund biljetter
Sök efter boende i Lund

3 tips för billigare resor mellan Jönköping och Lund

Har du bestämt dig för att resa från Jönköping till Lund och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller tåg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Jönköping till Lund.

  • 1. Boka i förväg
    Detta är ofta det mest kända tipset för att spara pengar på resor mellan Jönköping och Lund. Det beror på att tåg-, flyg-, buss- eller färjebiljetter ofta är billigare om du köper dem i god tid. Detta kan ibland spara tiotals eller till och med hundratals euro på din resa Jönköping-Lund.
  • 2. Undvik rusningstider
    Biljetter Jönköping-Lund är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Lund under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.
  • 3. Jämför priser
    Att använda Vivanoda är ett bra sätt att hitta de bästa priserna för din resa från Jönköping till Lund. Det gör att du kan jämföra priser från olika transportleverantörer i en sökning och hitta det bästa priset för din vistelse i Lund.

Buss Jönköping Lund

De flesta bussar mellan Jönköping och Lund är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Bussar mellan Jönköping och Lund har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

Längden på bussresan mellan Jönköping och Lund varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Lund för ditt resedatum.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Jönköping-Lund varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Jönköping till Lund på Vivanoda.

Frekvensen av avgångarna till Jönköping från Lund varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Lund, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Jönköping-Lund extra kostnader.

Bussbolag Jönköping Lund

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Eurolines
Eurolines
Sök efter bussbiljetter Jönköping Lund

Tåg Jönköping Lund

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Jönköping och Lund rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Jönköping till Lund. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Jönköping och Lund.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Jönköping till Lund minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Tågbiljetter från Jönköping till Lund kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Jönköping till Lund beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Lund är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Jönköping till Lund, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Tågbolag från Jönköping till Lund

SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Jönköping Lund
Jönköping till Lund - Billiga buss, tåg | Vivanoda

Turistguide för resan från Jönköping till Lund

Vad man ska se och göra i Lund?

En av Lunds huvudattraktioner är den majestätiska katedralen med anor från 1100-talet. Denna imponerande byggnad har magnifika glasmålningar och en krypta där de tidigare kungarna i Sverige vilar. Domkyrkan är ett måste för alla som älskar historia och arkitektur.

För att ta dig runt i Lund kan du låna de självbetjäningscyklar som är så populära i Sverige. Staden har också ett effektivt bussnät som trafikerar alla stadsdelar. Lund är en kompakt stad och det är lätt att ta sig runt till fots och upptäcka de många parkerna, trädgårdarna och sjöarna.

Förutom sitt historiska arv har Lund också en levande kulturscen med museer, konstgallerier och teatrar. Shoppingentusiaster kommer att bli förtjusta över de många lokala butikerna och marknaderna som erbjuder skandinaviskt hantverk och design.

Lund är en stad i mänsklig skala som kombinerar historia, kultur och natur. Här erbjuds en unik upplevelse med en kombination av tradition och modernitet. Oavsett om du är ute efter en kort semester eller en längre vistelse är Lund ett måste för alla som älskar att upptäcka nya saker.

Sök efter Jönköping Lund biljetter
Sök efter boende i Lund

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid