Så tar du dig till Jönköping

Planerar du en resa till Jönköping? Men du vet inte hur du ska ta dig dit? Vivanoda hjälper dig att organisera din resa till Jönköping genom att låta dig söka och jämföra de bästa erbjudandena för tåg, buss och flyg.

Med tåg till Jönköping

Tåget är ett ekonomiskt och ekologiskt sätt att ta sig till Jönköping. Det gör att du enkelt kan komma fram till Jönköpings centrum och njuta av sevärdheterna.

Med buss till Jönköping

Långfärdsbussen är ett mycket ekonomiskt transportmedel för en vistelse i Jönköping. Å andra sidan är det mycket långsammare att resa med buss till Jönköping än att resa med tåg eller flyg.

Flyg till Jönköping

Att flyga är det snabbaste sättet att ta sig till Jönköping. Du måste dock lägga till den tid det tar att ta sig till flygplatsen, som ligger utanför Jönköpings centrum. Priserna på flyg till Jönköping är också ofta attraktiva.

Transport till Jönköping i siffror

Land
Sverige
Antal flygbolag som flyger till Jönköping
9
Antal stationer eller flygplatser i Jönköping
1 flygplatser
2 busstationer
1 stationer
Sök och hitta biljetter till Jönköping
Sök efter boende i Jönköping
Varför söka efter biljetter för att resa till Jönköping med Vivanoda?

Varför söka efter biljetter för att resa till Jönköping med Vivanoda?

När du planerar en resa till Jönköping är det viktigt att välja transportmedel utifrån dina behov, budget, tid och komfort. Oavsett om du reser med tåg, buss eller flyg kan ditt val av transportmedel ha en betydande inverkan på priset och kvaliteten på din resa till Jönköping. Därför är det viktigt att använda ett verktyg för att jämföra transporter och priser när du köper en biljett till Jönköping.

Vivanoda är ett praktiskt verktyg som gör att du snabbt kan hitta de bästa resealternativen till Jönköping när det gäller pris, tid och kvalitet. Med Vivanoda kan du jämföra de olika tåg, buss och flygbiljetter som finns tillgängliga för din resa till Jönköping. På så sätt kan du hitta de billigaste och mest lämpliga alternativen för dina behov.

De mest populära rutterna till Jönköping

Vi presenterar de mest populära rutterna till Jönköping från alla större europeiska städer, oavsett om det är med tåg, buss eller flyg. Vare sig du vill hitta det billigaste flyget till Jönköping, det snabbaste tåget eller den mest bekväma bussen har vi samlat all information du behöver för att kunna planera din resa till Jönköping med säkerhet.

Oavsett om du reser från Stockholm, Linköping, Norrköping, Göteborg, Mjölby eller Karlstad eller någon annan större europeisk stad jämför vi de olika transportsätten för att hjälpa dig att välja det bästa alternativet för att ta dig till Jönköping. Du hittar information om de populäraste rutterna, transportföretag, restider, biljettpriser och tips för en säker och bekväm resa. Vi har också inkluderat tips om hur du kan spara pengar och hitta de bästa priserna till Jönköping. Vare sig du är en budgetresenär eller letar efter den ultimata komforten kommer du att hitta alla alternativ för att planera din resa till Jönköping med självförtroende.

Sök och hitta biljetter till Jönköping
Sök efter boende i Jönköping

Resa till Jönköping med tåg

Var finns tågstationer i Jönköping?

"Jönköping Centralstation" station är den enda stationen som betjänar Jönköping.

Jönköping Centralstation
Station belägen 0.4 km från Jönköpings centrum
Karta
Hitta tågbiljetter till Jönköping

Resa till Jönköping med buss

Tips för att hitta en billigare bussbiljett till Jönköping

Även om bussresor i sig är ett billigt sätt att ta sig till Jönköping finns det alltid sätt att spara ännu mer.

Jämför busspriser till Jönköping
Med Vivanoda kan du se, filtrera och välja alla erbjudanden från Eurolines, FlixBus, Swebus, VY Buss - NettBuss och Bus4You i en enda sökning. Oavsett om du reser från Stockholm, Linköping, Norrköping, Göteborg, Mjölby eller Köpenhamn gör detta det lättare för dig att hitta de bussar som bäst uppfyller dina kriterier när det gäller pris, tid och varaktighet.
Flexibla datum: en tillgång för din bussresa till Jönköping
Om du lämnar lite utrymme i datumet för din resa till Jönköping ökar du dina chanser att få ett bättre pris med Bus4You, VY Buss - NettBuss, Swebus, FlixBus och Eurolines, särskilt genom att undvika rusningstid.
Vänta inte till sista minuten med att boka din biljett till Jönköping
När du har hittat det lägsta priset på Vivanoda för din resa till Jönköping från till exempel Stockholm, Linköping, Norrköping, Göteborg, Mjölby eller Köpenhamn, välj det och du kommer att omdirigeras till transportföretagets webbplats (Eurolines, FlixBus och Swebus). Vi rekommenderar att du bokar din biljett snabbt, eftersom priserna kan stiga snabbt!

Var är busstationerna i Jönköping?

Här är listan över 2 busstationer (eller busshållplatser) som betjänar staden Jönköping.

Jonkoping
Busshållplats 3.0 km från Jönköping
Karta
Jönköping Centralstation
Busshållplats 0.4 km från Jönköping
Karta
Hitta bussbiljetter till Jönköping

Flyg till Jönköping

Några tips för billiga flyg till Jönköping

För att optimera dina chanser att hitta ett flyg till Jönköping med bäst valuta för pengarna finns det några regler att följa. Vi påminner dig om dem här.

Det är bäst att flyga till Jönköping på en tisdag eller onsdag.
Undvik att resa till Jönköping på hektiska dagar, till exempel helger. Flyg till Jönköping är ofta mycket billigare under veckan, särskilt på tisdagar och onsdagar.
Se till att du inte missar några erbjudanden.
Flygbolag som Avies, bmi Regional och Ryanair erbjuder regelbundet intressanta kampanjer på sociala nätverk eller andra kommunikationsmedel.
Jämför priser på flyg till Vivanoda
Genom att använda en flygaggregator som Vivanoda säkerställer du att du har ett brett utbud av flyg till Jönköping och optimerar dina chanser att hitta det bästa flyget med flygbolag som Ryanair, bmi Regional och Avies.

Var ligger flygplatserna i Jönköping?

Om du vill ta dig till Jönköping med flyg anländer du till flygplatsen Axamo.

Axamo
Flygplatsen ligger 6.2 km från Jönköping
Karta
Hitta flyg till Jönköping
Resa till Jönköping med tåg, buss och flyg - Billiga biljetter!

Resor och transport till Jönköping

Vad att se och göra i Jönköping?

Jönköping är en svensk stad i Småland, belägen vid sjön Vättern. Staden kan nås med tåg, buss eller bil från Stockholm och Göteborg. Staden är känd för sin avslappnade atmosfär, sin närhet till naturen och sin kultur.

Bland stadens sevärdheter kan nämnas gamla stan med sina kullerstensgator, färgglada hus och marknad samt Jönköpings domkyrka från 1800-talet. Besökare kan också ta en promenad längs Vätternpromenaden, beundra landskapet eller ta ett dopp i sjön.

En annan populär attraktion är Jönköpings museum, som ligger i ett före detta tobakslager. Här finns utställningar om stadens och regionens historia samt tillfälliga utställningar med samtidskonst.

Staden är också en idealisk utgångspunkt för att utforska den omgivande landsbygden. Tiveden nationalpark ligger bara en timmes bilresa bort och erbjuder fantastiska vandringsmöjligheter. Sjön Vättern är ett paradis för fiskare och vattensportsentusiaster.

Kollektivtrafiken är väl utbyggd i Jönköping, med lokalbussar som trafikerar staden och dess omgivningar. Taxibilar och cyklar kan också hyras av besökare. Staden är lätt att nå till fots, och besökare kan lätt förflytta sig från en turistplats till en annan på några minuter.

Hur man förflyttar sig i Jönköping?

När du besöker den pittoreska staden Jönköping i Sverige har du många alternativ för att enkelt ta dig runt i området. Oavsett om du vill utforska sevärdheterna, resa till mer avlägsna platser eller bara ta dig runt i staden, här är en guide till de olika transportsätt som finns, transportföretag och praktiska tips som hjälper dig att få ut det mesta av din vistelse.

Till att börja med är promenader ett av de trevligaste sätten att ta sig runt Jonkoping. Den kompakta staden är idealisk för promenader, med många gågator och charmiga kvarter att upptäcka. Du kan enkelt ta dig från en sevärdhet till en annan till fots och njuta av den lokala arkitekturen och den avslappnade atmosfären i staden.

Om du föredrar snabbare transporter är bussar mycket populära i Jönköping. Kollektivtrafikföretaget Västtrafik trafikerar hela regionen med ett omfattande nätverk av busslinjer. Priserna varierar beroende på avståndet, men för en kort resa in till stan kan du räkna med att betala runt 25 SEK (ca 2,50 €).

Ett annat praktiskt transportalternativ är cykling. Jönköping är en mycket cykelvänlig stad med många väl underhållna cykelvägar. Du kan hyra en cykel från någon av stadens många cykeluthyrningsfirmor, inklusive JC-Rent A Bike. Hyrpriserna ligger i allmänhet mellan 100 och 150 SEK (10-15 €) per dag.

För längre resor eller om du vill utforska Jonkopings omgivningar är tåget ett perfekt val. Jonkopings centralstation erbjuder förbindelser till flera svenska städer, inklusive Stockholm och Göteborg. Det statligt ägda järnvägsbolaget SJ erbjuder prisvärda tågbiljetter, med priser mellan 150 SEK och 300 SEK (mellan 15 € och 30 €) beroende på destination.

För resenärer som föredrar bekvämligheten och flexibiliteten med privata transporter finns det också möjlighet att hyra bil. Flera biluthyrningsföretag, som Sixt och Avis, erbjuder sina tjänster i Jönköping. Hyrbilspriserna varierar beroende på fordonets storlek och hyresperiodens längd, men för en kompakt bil kan du förvänta dig att betala ca 300 SEK (ca 30 €) per dag.

När du reser runt Jonkoping är det en bra idé att köpa ett förbetalt kort för kollektivtrafik eller ladda ner en app för att göra det enklare att använda bussar och tåg. Var också noga med att kontrollera kollektivtrafikens tidtabeller, särskilt på helger och helgdagar, då frekvenserna kan vara reducerade.

När ska man besöka Jönköping?

Sommaren, från juni till augusti, är den bästa tiden att resa i Sverige om du letar efter milda temperaturer och gott om solsken. Medeltemperaturen ligger mellan 20°C och 25°C, med längre dagar och kortare nätter. Det här är den perfekta tiden att utforska Sveriges magnifika skärgårdar, njuta av stränderna, vandra eller campa.

Vår och höst, från mars till maj och september till november, erbjuder mildare temperaturer, men kan åtföljas av regn. Medeltemperaturen varierar mellan 10°C och 15°C, med soliga dagar och svalare nätter. Det här är en bra tid att upptäcka naturen när den återföds eller pryds av magnifika höstfärger, men det är nödvändigt att ta med skydd mot regn.

Sök och hitta biljetter till Jönköping
Sök efter boende i Jönköping

None

None
None
None