Rekommenderad rutt
Linköping
Resa direkt till Jönköping med buss, tåg
Jönköping
Se priser
Alternativa rutter
Linköping
Resa med tåg till Nassjo
Nassjo
Resa med tåg, buss till Jönköping
Jönköping
Se priser

Hur tar man sig från Linköping till Jönköping?

Planerar du att resa till Jönköping från Linköping och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Linköping till Jönköping, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Linköping och Jönköping, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, FlixBus, Swebus eller VY Buss - NettBuss) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Linköping och Jönköping har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Linköping-Jönköping-resa.

För din resa från Linköping till Jönköping har du flera transportalternativ.

Buss från Linköping till Jönköping

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Linköping till Jönköping, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Linköping Jönköping

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Linköping Jönköping idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Linköping till Jönköping som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Linköping Jönköping

Avgångsstad
Linköping
Sverige
Staden som är destination
Jönköping
Sverige
Avstånd
111 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss och tåg
Sök efter Linköping Jönköping biljetter
Sök efter boende i Jönköping
Planera din resa från Linköping till Jönköping enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Linköping till Jönköping enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Linköping och Jönköping som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, FlixBus, Swebus eller VY Buss - NettBuss för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Linköping och Jönköping med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Linköping och Jönköping

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Linköping till Jönköping?
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Linköping och Jönköping, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Linköping och Jönköping är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Priser Bussbiljetter från Linköping till Jönköping är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Jönköping (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Komfort Bussar mellan Linköping och Jönköping kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Linköping till Jönköping är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Jönköping för att täcka den 111 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Linköping till Jönköping?
Hastighet Tåg från Linköping till Jönköping är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Bekvämlighet Tåg mellan Linköping och Jönköping erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Tillgänglighet Tågstationerna i Linköping eller Jönköping ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Kostnad Linköping-Jönköping-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Linköping Jönköping-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.

Var ska man börja från i Linköping? Var anländer jag i Jönköping?

Bussstationer för avgång i Linköping

Linköping Fjärrbussterminal
Karta
Linköping
Karta

Avgångsstationer i Linköping

Linköping Centralstation
Karta

Bussstationer för ankomst till Jönköping

Jönköping Centralstation
Karta

Ankomststationer i Jönköping

Jönköping Centralstation
Karta
Sök efter Linköping Jönköping biljetter
Sök efter boende i Jönköping

3 tips för billigare resor mellan Linköping och Jönköping

Har du bestämt dig för att resa från Linköping till Jönköping och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller tåg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Linköping till Jönköping.

  • 1. Undvik rusningstider
    Biljetter Linköping-Jönköping är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Jönköping under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.
  • 2. Boka i förväg
    Detta är ofta det mest kända tipset för att spara pengar på resor mellan Linköping och Jönköping. Det beror på att tåg-, flyg-, buss- eller färjebiljetter ofta är billigare om du köper dem i god tid. Detta kan ibland spara tiotals eller till och med hundratals euro på din resa Linköping-Jönköping.
  • 3. Jämför priser
    Att använda Vivanoda är ett bra sätt att hitta de bästa priserna för din resa från Linköping till Jönköping. Det gör att du kan jämföra priser från olika transportleverantörer i en sökning och hitta det bästa priset för din vistelse i Jönköping.

Buss Linköping Jönköping

De flesta bussar mellan Linköping och Jönköping är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Frekvensen av avgångarna till Linköping från Jönköping varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Jönköping, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Längden på bussresan mellan Linköping och Jönköping varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Jönköping för ditt resedatum.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Linköping-Jönköping varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Linköping till Jönköping på Vivanoda.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Linköping-Jönköping, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

Bussar mellan Linköping och Jönköping har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

Bussbolag Linköping Jönköping

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Linköping Jönköping

Tåg Linköping Jönköping

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Linköping och Jönköping rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Linköping till Jönköping. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Linköping till Jönköping minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Linköping till Jönköping, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Linköping till Jönköping beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Jönköping är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Linköping till Jönköping. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Linköping och Jönköping.

Tågbolag från Linköping till Jönköping

SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Linköping Jönköping
Linköping till Jönköping - Billiga buss, tåg | Vivanoda

Turistguide för resan från Linköping till Jönköping

Vad man ska se och göra i Jönköping?

Bland stadens sevärdheter kan nämnas gamla stan med sina kullerstensgator, färgglada hus och marknad samt Jönköpings domkyrka från 1800-talet. Besökare kan också ta en promenad längs Vätternpromenaden, beundra landskapet eller ta ett dopp i sjön.

En annan populär attraktion är Jönköpings museum, som ligger i ett före detta tobakslager. Här finns utställningar om stadens och regionens historia samt tillfälliga utställningar med samtidskonst.

Staden är också en idealisk utgångspunkt för att utforska den omgivande landsbygden. Tiveden nationalpark ligger bara en timmes bilresa bort och erbjuder fantastiska vandringsmöjligheter. Sjön Vättern är ett paradis för fiskare och vattensportsentusiaster.

Kollektivtrafiken är väl utbyggd i Jönköping, med lokalbussar som trafikerar staden och dess omgivningar. Taxibilar och cyklar kan också hyras av besökare. Staden är lätt att nå till fots, och besökare kan lätt förflytta sig från en turistplats till en annan på några minuter.

Sök efter Linköping Jönköping biljetter
Sök efter boende i Jönköping

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid