Västerås
Resa direkt till Stockholm med tåg, buss
Stockholm
Se priser

Hur tar man sig från Västerås till Stockholm?

Planerar du att resa till Stockholm från Västerås och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Västerås till Stockholm, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Västerås och Stockholm, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, FlixBus eller Swebus) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Västerås och Stockholm har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Västerås-Stockholm-resa.

För din resa från Västerås till Stockholm har du flera transportalternativ.

Buss från Västerås till Stockholm

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Västerås till Stockholm, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Västerås Stockholm

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Västerås Stockholm idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Västerås till Stockholm som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Västerås Stockholm

Avgångsstad
Västerås
Sverige
Staden som är destination
Stockholm
Sverige
Avstånd
91 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med tåg och buss
Sök efter Västerås Stockholm biljetter
Sök efter boende i Stockholm
Planera din resa från Västerås till Stockholm enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Västerås till Stockholm enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Västerås och Stockholm som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, FlixBus eller Swebus för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Västerås och Stockholm med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Västerås och Stockholm

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Västerås till Stockholm?
Priser Bussbiljetter från Västerås till Stockholm är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Stockholm (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Västerås och Stockholm, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Västerås och Stockholm är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Komfort Bussar mellan Västerås och Stockholm kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Västerås till Stockholm är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Stockholm för att täcka den 91 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Västerås till Stockholm?
Tillgänglighet Tågstationerna i Västerås eller Stockholm ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Miljövänligt Tåget Västerås-Stockholm anses vara ett mer miljövänligt transportmedel än enbart flyg eller bil.
Bekvämlighet Tåg mellan Västerås och Stockholm erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Kostnad Västerås-Stockholm-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Västerås Stockholm-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.

Var ska man börja från i Västerås? Var anländer jag i Stockholm?

Bussstationer för avgång i Västerås

Västerås Centralstation
Karta

Avgångsstationer i Västerås

Västerås Centralstation
Karta

Bussstationer för ankomst till Stockholm

Stockholm
Karta

Ankomststationer i Stockholm

Stockholm Centralstation
Karta
Sök efter Västerås Stockholm biljetter
Sök efter boende i Stockholm

3 tips för billigare resor mellan Västerås och Stockholm

Har du bestämt dig för att resa från Västerås till Stockholm och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller tåg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Västerås till Stockholm.

  • 1. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Västerås till Stockholm, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Stockholm och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.
  • 2. Jämför transportsätt
    Det kan vara en bra idé att jämföra de olika transportsätt som finns tillgängliga för att spara pengar på din resa från Västerås till Stockholm. Även om det kan verka som att flyga eller ta tåget är det snabbaste alternativet för att ta sig till Stockholm kan samåkning eller buss ofta vara billigare alternativ. Tänk också på resans längd och resvägen för att hitta den mest ekonomiska lösningen som passar dina behov bäst.
  • 3. Var flexibel när det gäller datum
    Biljetter Västerås-Stockholm är ofta billigare under veckan än under helgen. Om du har råd att resa till Stockholm under veckan i stället för på helgen kan du spara pengar på din biljett Västerås-Stockholm. Att vara flexibel när det gäller datum kan dessutom hjälpa dig att hitta de bästa priserna till Stockholm.

Buss Västerås Stockholm

Frekvensen av avgångarna till Västerås från Stockholm varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Stockholm, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

De flesta bussar mellan Västerås och Stockholm är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Västerås-Stockholm varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Västerås till Stockholm på Vivanoda.

Bussar mellan Västerås och Stockholm har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Västerås-Stockholm extra kostnader.

De flesta bussbolag tillåter passagerare att äta eller dricka på Västerås-Stockholm-bussarna, vissa erbjuder till och med en snackservice där du kan köpa en drink eller en smörgås. Det är dock lämpligt att kontrollera varje företags specifika policy innan du reser.

Bussbolag Västerås Stockholm

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
Sök efter bussbiljetter Västerås Stockholm

Tåg Västerås Stockholm

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Västerås till Stockholm. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Västerås och Stockholm.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Västerås till Stockholm. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Västerås och Stockholm rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Västerås till Stockholm, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Västerås till Stockholm minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Det är möjligt att boka en särskild plats på tåget mellan Västerås och Stockholm. Beroende på företaget kan denna tjänst vara avgiftsbelagd. Platser kan bokas online eller vid stationens biljettkontor.

Tågbolag från Västerås till Stockholm

SJ
SJ
Sök efter tågbiljetter Västerås Stockholm
Sök filter
Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid