Rekommenderad rutt
Umeå
Resa direkt till Vasa med färja, flyg
Vasa
Se priser
Alternativa rutter
Umeå
Resa med tåg till Stockholm
Stockholm
Resa med flyg till Pori
Pori
Resa med buss till Vasa
Vasa
Se priser

Hur tar man sig från Umeå till Vasa?

Planerar du att resa till Vasa från Umeå och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Umeå till Vasa, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Umeå och Vasa, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Norrtåg, FlixBus, NextJet eller Air Baltic) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Umeå och Vasa har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Umeå-Vasa-resa.

För din resa från Umeå till Vasa har du flera transportalternativ.

Buss från Umeå till Vasa

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Umeå till Vasa, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Umeå Vasa

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Umeå Vasa idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Flyg Umeå Vasa

Många flygningar förbinder Umeå med Vasa varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Vasa på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Umeå till Vasa som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Umeå Vasa

Avgångsstad
Umeå
Sverige
Staden som är destination
Vasa
Finland
Avstånd
106 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med färja och flyg
Sök efter Umeå Vasa biljetter
Sök efter boende i Vasa
Planera din resa från Umeå till Vasa enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Umeå till Vasa enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Umeå och Vasa som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Norrtåg, FlixBus, NextJet eller Air Baltic för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Umeå och Vasa med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Umeå och Vasa

Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Umeå till Vasa?
Miljövänligt Tåget Umeå-Vasa anses vara ett mer miljövänligt transportmedel än enbart flyg eller bil.
Bekvämlighet Tåg mellan Umeå och Vasa erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Hastighet Tåg från Umeå till Vasa är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Flexibilitet Tågtiderna för Umeå Vasa-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Kostnad Umeå-Vasa-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Fördelar och nackdelar med att flyga från Umeå till Vasa?
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Umeå till Vasa, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Hastighet Att flyga mellan Umeå och Vasa är det snabbaste sättet att resa de 106 km mellan Umeå och Vasa.
Säkerhetskontroller Resenärer till Vasa måste ofta anlända tidigt till Umeås flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.
Nackdelar med miljön Flyg till Umeå Vasa har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.
Priser Flygbiljetter från Umeå till Vasa kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Umeå till Vasa?
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Umeå och Vasa, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Umeå och Vasa är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Priser Bussbiljetter från Umeå till Vasa är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Vasa (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Restid Bussar från Umeå till Vasa är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Vasa för att täcka den 106 km långa sträckan.
Komfort Bussar mellan Umeå och Vasa kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.

Var ska man börja från i Umeå? Var anländer jag i Vasa?

Avgångsstationer i Umeå

Umeå Centralstation
Karta
Umeå Östra station
Karta

Avgångsflygplatser i Umeå

Umea
Karta

Bussstationer för ankomst till Vasa

Vaasa, Bus Station
Karta

Ankomstflygplatser i Vasa

Vaasa
Karta
Sök efter Umeå Vasa biljetter
Sök efter boende i Vasa

3 tips för billigare resor mellan Umeå och Vasa

Har du bestämt dig för att resa från Umeå till Vasa och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss, tåg eller flyg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Umeå till Vasa.

  • 1. Undvik rusningstider
    Biljetter Umeå-Vasa är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Vasa under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.
  • 2. Var flexibel när det gäller datum
    Biljetter Umeå-Vasa är ofta billigare under veckan än under helgen. Om du har råd att resa till Vasa under veckan i stället för på helgen kan du spara pengar på din biljett Umeå-Vasa. Att vara flexibel när det gäller datum kan dessutom hjälpa dig att hitta de bästa priserna till Vasa.
  • 3. Jämför priser
    Att använda Vivanoda är ett bra sätt att hitta de bästa priserna för din resa från Umeå till Vasa. Det gör att du kan jämföra priser från olika transportleverantörer i en sökning och hitta det bästa priset för din vistelse i Vasa.

Buss Umeå Vasa

Frekvensen av avgångarna till Umeå från Vasa varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Vasa, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Umeå-Vasa varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Umeå till Vasa på Vivanoda.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Umeå-Vasa extra kostnader.

Längden på bussresan mellan Umeå och Vasa varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Vasa för ditt resedatum.

De flesta bussar mellan Umeå och Vasa är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

De flesta bussbolag tillåter passagerare att äta eller dricka på Umeå-Vasa-bussarna, vissa erbjuder till och med en snackservice där du kan köpa en drink eller en smörgås. Det är dock lämpligt att kontrollera varje företags specifika policy innan du reser.

Bussbolag Umeå Vasa

FlixBus
FlixBus
Sök efter bussbiljetter Umeå Vasa

Tåg Umeå Vasa

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Umeå till Vasa minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Tågbiljetter från Umeå till Vasa kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Umeå till Vasa, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Umeå till Vasa. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Umeå och Vasa rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

På tågen mellan Umeå och Vasa finns det matmöjligheter ombord, inklusive snacks, drycker och varma måltider, antingen i barvagnarna eller via en mobiltjänst.

Tågbolag från Umeå till Vasa

SJ
SJ
Norrtåg
Norrtåg
Sök efter tågbiljetter Umeå Vasa

Flyg Umeå Vasa

Flygbolag Umeå Vasa

NextJet
NextJet
Air Baltic
Air Baltic
Sök efter flyg Umeå Vasa
Umeå till Vasa - Billiga buss, tåg, flyg | Vivanoda

Turistguide för resan från Umeå till Vasa

Vad man ska se och göra i Vasa?

Börja ditt besök i den historiska stadsdelen Vanha Vaasa, där du kan strosa längs kullerstensgatorna och beundra de färgglada husen med anor från 1800-talet. Missa inte Heliga korsets träkyrka, ett unikt arkitektoniskt mästerverk. Fortsätt din upptäcktsfärd till Vasas Österbottniska museum, som ger en fascinerande inblick i regionens historia.

För en mer modern kulturupplevelse kan du bege dig till konstcentret Kuntsi, där du kan beundra utställningar med modern och samtida konst. Musikälskare kommer också att uppskatta Korsholms klassiska musikfestival, som hålls varje sommar i den magnifika Korsholms kyrka.

Om du är en naturälskare får du inte missa den stora stranden vid Hietasaari, perfekt för att koppla av och njuta av solen. Vattensportentusiaster kan också njuta av segling, vindsurfing eller havsfiske.

Vasas effektiva kollektivtrafiknät gör det enkelt att ta sig runt i staden. Bussar och spårvagnar går ofta och täcker hela staden. Om du föredrar att utforska staden i din egen takt kan du hyra en cykel från en av de många uthyrningsstationerna.

Sök efter Umeå Vasa biljetter
Sök efter boende i Vasa

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid