Rekommenderad rutt
Stockholm
Resa direkt till Rom med flyg
Rom
Se priser
Alternativa rutter
Stockholm
Resa med flyg till Pisa
Pisa
Resa med tåg, samåkning, buss till Rom
Rom
Se priser
Stockholm
Resa med flyg till Milano
Milano
Resa med buss, tåg, samåkning till Rom
Rom
Se priser

Hur tar man sig från Stockholm till Rom?

Planerar du att resa till Rom från Stockholm och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Stockholm till Rom, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Stockholm och Rom, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (Trenitalia, Deutsche Bahn, Italo (NTV), FlixBus eller Eurolines) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Stockholm och Rom har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Stockholm-Rom-resa.

För din resa från Stockholm till Rom har du flera transportalternativ.

Buss från Stockholm till Rom

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Stockholm till Rom, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Stockholm Rom

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Stockholm Rom idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Flyg Stockholm Rom

Många flygningar förbinder Stockholm med Rom varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Rom på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Stockholm till Rom som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Stockholm Rom

Avgångsstad
Stockholm
Sverige
Staden som är destination
Rom
Italien
Latium
Avstånd
1977 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med flyg
Sök efter Stockholm Rom biljetter
Sök efter boende i Rom
Planera din resa från Stockholm till Rom enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Stockholm till Rom enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Stockholm och Rom som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som Trenitalia, Deutsche Bahn, Italo (NTV), FlixBus eller Eurolines för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Stockholm och Rom med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Stockholm och Rom

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Stockholm till Rom?
Priser Bussbiljetter från Stockholm till Rom är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Rom (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Stockholm och Rom, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Stockholm och Rom är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Komfort Bussar mellan Stockholm och Rom kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Stockholm till Rom är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Rom för att täcka den 1977 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Stockholm till Rom?
Bekvämlighet Tåg mellan Stockholm och Rom erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Miljövänligt Tåget Stockholm-Rom anses vara ett mer miljövänligt transportmedel än enbart flyg eller bil.
Landskap Tågen mellan Stockholm och Rom erbjuder ofta hisnande landskap under resan.
Kostnad Stockholm-Rom-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Stockholm Rom-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Fördelar och nackdelar med att flyga från Stockholm till Rom?
Hastighet Att flyga mellan Stockholm och Rom är det snabbaste sättet att resa de 1977 km mellan Stockholm och Rom.
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Stockholm till Rom, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Priser Flygbiljetter från Stockholm till Rom kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Säkerhetskontroller Resenärer till Rom måste ofta anlända tidigt till Stockholms flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.
Nackdelar med miljön Flyg till Stockholm Rom har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.

Var ska man börja från i Stockholm? Var anländer jag i Rom?

Bussstationer för avgång i Stockholm

Stockholm
Karta
Rålambshovsparken
Karta

Avgångsstationer i Stockholm

Stockholm Centralstation
Karta

Avgångsflygplatser i Stockholm

Arlanda
Karta
Skavsta
Karta

Bussstationer för ankomst till Rom

Roma Tiburtina
Karta
Aeroporto Fiumicino
Karta
Aeroporto Ciampino
Karta

Ankomststationer i Rom

Roma Ostiense
Karta
Roma S. Pietro
Karta
Roma Termini
Karta
Roma Trastevere
Karta
Roma Tiburtina
Karta

Ankomstflygplatser i Rom

Fiumicino
Karta
Ciampino
Karta

Fiumicino Airport (FCO) är den största flygplatsen som betjänar staden Rom i Italien. Om du letar efter transportlösningar för att ta dig till stadens centrum från denna flygplats, har du flera alternativ till ditt förfogande.

Kollektivtrafik :
1. Leonardo Express-tåg: Detta är det snabbaste alternativet för att ta sig till stadens centrum. Leonardo Express-tåget avgår var 15:e-30:e minut från flygplatsen och tar dig till Termini-stationen, Roms största transportknutpunkt, på bara 32 minuter. Biljetter kostar 14 € per person.

 1. FL1 regionaltåg: Om du vill spara lite pengar kan du ta FL1 regionaltåg. Detta tåg går också från flygplatsen till Termini station, men stannar vid flera andra stationer i Rom längs vägen. Resan tar ca 50 minuter och biljetten kostar 8 euro per person.

 2. Buss: Du kan också välja att åka buss. Terravisions bussar går mellan flygplatsen Fiumicino och stationen Termini. Resan tar cirka 50-60 minuter, beroende på trafiken, och biljetten kostar 6 euro per person enkel väg.

Privat transport :
1. Taxi: Taxibilar finns tillgängliga utanför flygplatsen. Priserna fastställs av Roms kommun och varierar beroende på din destination i stadens centrum. I allmänhet kan du förvänta dig att betala mellan 45 och 60 euro för resan från flygplatsen till Rom. Se till att du tar en officiell taxi och fråga alltid chauffören om priset innan du åker.

 1. Tjänster som Uber, Lyft och andra är också tillgängliga på Fiumicino flygplats. Priserna varierar beroende på avstånd och efterfrågan, men du kan förvänta dig att betala cirka 50-70 euro för en resa in till stadens centrum.

=> Om du letar efter det snabbaste och bekvämaste sättet att nå centrala Rom från Fiumicino flygplats, rekommenderas Leonardo Express-tåget. Om du föredrar att spara lite pengar är de regionala tågen och bussarna FL1 bra alternativ. Taxi är mer flexibelt men kan vara dyrare.

Sök efter Stockholm Rom biljetter
Sök efter boende i Rom

3 tips för billigare resor mellan Stockholm och Rom

Har du bestämt dig för att resa från Stockholm till Rom och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss, tåg eller flyg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Stockholm till Rom.

 • 1. Undvik extrautrustning
  Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Stockholm till Rom, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Rom och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.
 • 2. Boka i förväg
  Detta är ofta det mest kända tipset för att spara pengar på resor mellan Stockholm och Rom. Det beror på att tåg-, flyg-, buss- eller färjebiljetter ofta är billigare om du köper dem i god tid. Detta kan ibland spara tiotals eller till och med hundratals euro på din resa Stockholm-Rom.
 • 3. Res med lätt bagage
  Om du reser mellan Stockholm och Rom med ett företag som tar extra betalt för incheckat bagage, vilket ofta är fallet, kan det vara klokt att hålla bagaget på ett minimum för att spara pengar. Försök att bara packa det nödvändigaste och se till att kontrollera flygbolagets bagagekrav innan du åker till Rom.

Buss Stockholm Rom

Frekvensen av avgångarna till Stockholm från Rom varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Rom, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

De flesta bussar mellan Stockholm och Rom är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Stockholm-Rom, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Stockholm-Rom varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Stockholm till Rom på Vivanoda.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Stockholm-Rom extra kostnader.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Stockholm-Rom. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Bussbolag Stockholm Rom

FlixBus
FlixBus
Eurolines
Eurolines
Swebus
Swebus
Sök efter bussbiljetter Stockholm Rom

Tåg Stockholm Rom

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Stockholm till Rom. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Stockholm och Rom.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Stockholm till Rom minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Stockholm till Rom beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Rom är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Stockholm till Rom, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Tågen mellan Stockholm och Rom är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.

Det är möjligt att boka en särskild plats på tåget mellan Stockholm och Rom. Beroende på företaget kan denna tjänst vara avgiftsbelagd. Platser kan bokas online eller vid stationens biljettkontor.

Tågbolag från Stockholm till Rom

Trenitalia
Trenitalia
Deutsche Bahn
Deutsche Bahn
Italo (NTV)
Italo (NTV)
SJ
SJ
Sök efter tågbiljetter Stockholm Rom

Flyg Stockholm Rom

Flygbolag Stockholm Rom

Alitalia
Alitalia
Czech Airlines
Czech Airlines
Smart Wings
Smart Wings
Wizzair
Wizzair
Easyjet
Easyjet
Ryanair
Ryanair
Lufthansa
Lufthansa
Air Berlin
Air Berlin
Germanwings
Germanwings
Korean Air Lines
Korean Air Lines
Meridiana
Meridiana
Sri Lankan Airlines
Sri Lankan Airlines
Cimber Air
Cimber Air
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
SAS - Scandinavian Airlines
SAS - Scandinavian Airlines
Vueling Airlines
Vueling Airlines
Ethiopian Airlines
Ethiopian Airlines
Sök efter flyg Stockholm Rom
Stockholm till Rom - Billiga buss, tåg, flyg | Vivanoda

Turistguide för resan från Stockholm till Rom

Vad man ska se och göra i Rom?

Colosseum är ett av stadens mest kända monument och ett måste. Det närliggande Forum Romanum erbjuder också en utsikt över stadens antika ruiner.

Vatikanen är en annan ikonisk plats att besöka, med Peterskyrkan, Sixtinska kapellet och Vatikanmuseerna, som rymmer en samling viktig religiös konst och föremål.

Trastevere-distriktet är känt för sina kullerstensgator, restauranger, barer och bohemiska atmosfär. Pantheonområdet är också en populär plats att besöka, med sin berömda Fontana di Trevi, där du kan kasta ett mynt och önska dig något.

Italiensk mat är också ett måste, bland annat pizza, pasta och gelato. Lokala restauranger erbjuder också romerska specialiteter, som kronärtskockor à la juive och saltimbocca alla romana.

Sök efter Stockholm Rom biljetter
Sök efter boende i Rom

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid