Rekommenderad rutt
Stockholm
Resa direkt till Riga med färja, flyg
Riga
Se priser
Alternativa rutter
Stockholm
Resa med färja till Helsingfors
Helsingfors
Resa med färja, buss, flyg till Riga
Riga
Se priser

Hur tar man sig från Stockholm till Riga?

Planerar du att resa till Riga från Stockholm och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Stockholm till Riga, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Stockholm och Riga, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (FlixBus, Air Baltic, Blue1, Finnair eller Tallink) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Stockholm och Riga har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Stockholm-Riga-resa.

För din resa från Stockholm till Riga har du flera transportalternativ.

Buss från Stockholm till Riga

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Stockholm till Riga, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Flyg Stockholm Riga

Många flygningar förbinder Stockholm med Riga varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Riga på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Stockholm till Riga som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Stockholm Riga

Avgångsstad
Stockholm
Sverige
Staden som är destination
Riga
Lettland
Avstånd
442 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med färja och flyg
Sök efter Stockholm Riga biljetter
Sök efter boende i Riga
Planera din resa från Stockholm till Riga enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Stockholm till Riga enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Stockholm och Riga som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som FlixBus, Air Baltic, Blue1, Finnair eller Tallink för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Stockholm och Riga med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Stockholm och Riga

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Stockholm till Riga?
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Stockholm och Riga, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Priser Bussbiljetter från Stockholm till Riga är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Riga (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Stockholm och Riga är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Komfort Bussar mellan Stockholm och Riga kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Stockholm till Riga är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Riga för att täcka den 442 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att flyga från Stockholm till Riga?
Hastighet Att flyga mellan Stockholm och Riga är det snabbaste sättet att resa de 442 km mellan Stockholm och Riga.
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Stockholm till Riga, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Säkerhetskontroller Resenärer till Riga måste ofta anlända tidigt till Stockholms flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.
Priser Flygbiljetter från Stockholm till Riga kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Nackdelar med miljön Flyg till Stockholm Riga har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.

Var ska man börja från i Stockholm? Var anländer jag i Riga?

Avgångsflygplatser i Stockholm

Arlanda
Karta
Bromma
Karta
Vasteras/Hasslo
Karta
Skavsta
Karta

Bussstationer för ankomst till Riga

Riga
Karta
Riga International Airport
Karta

Ankomstflygplatser i Riga

Riga
Karta
Sök efter Stockholm Riga biljetter
Sök efter boende i Riga

3 tips för billigare resor mellan Stockholm och Riga

Har du bestämt dig för att resa från Stockholm till Riga och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller flyg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Stockholm till Riga.

  • 1. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Stockholm till Riga, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Riga och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.
  • 2. Boka i förväg
    Detta är ofta det mest kända tipset för att spara pengar på resor mellan Stockholm och Riga. Det beror på att tåg-, flyg-, buss- eller färjebiljetter ofta är billigare om du köper dem i god tid. Detta kan ibland spara tiotals eller till och med hundratals euro på din resa Stockholm-Riga.
  • 3. Var flexibel när det gäller datum
    Biljetter Stockholm-Riga är ofta billigare under veckan än under helgen. Om du har råd att resa till Riga under veckan i stället för på helgen kan du spara pengar på din biljett Stockholm-Riga. Att vara flexibel när det gäller datum kan dessutom hjälpa dig att hitta de bästa priserna till Riga.

Buss Stockholm Riga

Frekvensen av avgångarna till Stockholm från Riga varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Riga, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Bussar mellan Stockholm och Riga har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

De flesta bussar mellan Stockholm och Riga är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Stockholm-Riga extra kostnader.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Stockholm-Riga varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Stockholm till Riga på Vivanoda.

Längden på bussresan mellan Stockholm och Riga varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Riga för ditt resedatum.

Bussbolag Stockholm Riga

FlixBus
FlixBus
Sök efter bussbiljetter Stockholm Riga

Flyg Stockholm Riga

Flygbolag Stockholm Riga

Air Baltic
Air Baltic
Blue1
Blue1
Finnair
Finnair
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
SAS - Scandinavian Airlines
SAS - Scandinavian Airlines
NextJet
NextJet
FlyBE
FlyBE
Ryanair
Ryanair
Sök efter flyg Stockholm Riga
Stockholm till Riga - Billiga buss, flyg | Vivanoda

Turistguide för resan från Stockholm till Riga

Vad man ska se och göra i Riga?

En av Rigas höjdpunkter är den otroliga jugendarkitekturen. Staden är hem för den största samlingen av jugendbyggnader i Europa, med över 800 byggnader som återspeglar periodens elegans och stil. De intrikata detaljerna i fasaderna, skulpturerna och blomstermotiven gör Riga till ett veritabelt konstgalleri utomhus. Arkitekturälskare kommer att älska att promenera genom gatorna i gamla stan, där de kan beundra arkitektoniska pärlor som Black Head House och katedralen.

Men Riga har mycket mer att erbjuda än bara arkitektur. Staden är också full av kulturella sevärdheter. Rigas centrala marknad, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, är ett måste för matälskare. Marknaden erbjuder ett brett utbud av lokala produkter, från färska grönsaker och söta delikatesser till rökt fisk och traditionella charkuterier. Det är den perfekta platsen för att prova lettiska specialiteter och upptäcka landets kulinariska kultur.

När det gäller att ta sig runt i Riga har staden ett utmärkt kollektivtrafiksystem. Spårvagnar och bussar är mycket populära och gör det lätt att ta sig runt i staden. Riga är också en mycket cykelvänlig stad, med många cykelvägar och cykeluthyrning tillgänglig för besökare. Att ta sig runt till fots är också ett trevligt alternativ, eftersom många turistattraktioner ligger inom gångavstånd från varandra.

Riga är en stad som kombinerar historia, kultur och modernitet. Med sin unika jugendarkitektur, livliga marknad och många transportmedel erbjuder Riga en berikande upplevelse för alla sina besökare.

Sök efter Stockholm Riga biljetter
Sök efter boende i Riga

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid