Hur tar man sig till Lettland?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Lettland är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Lettland.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Lettland och göra din resa till större städer som Riga enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Lettland, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel Wizzair, Aeroflot, Swiss International Airlines, Stena Line och Tallink, så att du enkelt kan boka din resa.

Flyg till Lettland

Att flyga till Lettland erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Riga. Flygbolag som Wizzair, Aeroflot och Swiss International Airlines erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Lettland från Sverige

Resa till Lettland med tåg, buss och flyg - Billiga biljetter!

Resor och transport i Lettland

Lettland: Vad att se och göra?

Lettland är ett förtrollande land på Östersjöns östra kust. Oavsett om du är naturälskare, historieintresserad eller bara ute efter äventyr så har detta land något att erbjuda alla. Här är en översikt över de viktigaste sevärdheterna i Lettland, samt information om hur man enkelt tar sig runt.

Riga, Lettlands huvudstad, är en bra utgångspunkt för att utforska landet. Passa på att besöka Gamla stan, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, med sina kullerstensgator, medeltida kyrkor och imponerande jugendbyggnader. Promenera längs floden Daugava och upptäck ön Kipsala, där du kan beundra några magnifika traditionella trähus.

Om du är intresserad av historia får du inte missa Occupation Museum, som berättar historien om Lettland under andra världskriget och den sovjetiska ockupationen. Det nationella konstmuseet har en stor samling lettiska och utländska konstverk, allt från målningar till skulpturer och textilier.

För naturälskare är nationalparken Gauja en riktig pärla. Parken ligger bara några kilometer från Riga och bjuder på magnifika landskap med skogar, floder och raviner. Du kan promenera, cykla eller till och med paddla kanot längs floden Gauja.

Om du föredrar lugnet i kustområdena ska du bege dig till Jurmala, en pittoresk badort vid Östersjön. Med sina vackra sandstränder, sanddyner och tallskogar är Jurmala den perfekta platsen för att koppla av och njuta av naturen. Här finns också många spa, restauranger och butiker.

Den som älskar arkitektur bör besöka Rundale Castle, cirka 80 kilometer söder om Riga. Detta magnifika barockpalats byggdes på 1700-talet av den italienska arkitekten Bartolomeo Rastrelli och inrymmer nu ett museum. Utforska de magnifika formella trädgårdarna och upptäck slottets många rikt dekorerade rum.

Om du vill resa runt i landet med tåg finns det ett bra nätverk som förbinder landets största städer. Biljetter kan köpas i förväg online eller på stationernas biljettkontor.

Bussar är också ett populärt transportmedel i Lettland, med reguljära bolag som förbinder landets städer och regioner. Biljetter kan köpas direkt från föraren eller i förväg online.

Om du föredrar att vara mer oberoende är hyrbil ett praktiskt alternativ i Lettland. Vägarna är i gott skick och skyltningen är tydlig. Du hittar många uthyrningsfirmor på flygplatsen och i de större städerna.

Slutligen, om du planerar att flyga till Lettland kommer du förmodligen att anlända till Riga International Airport, som är landets huvudflygplats. Därifrån kan du ta en taxi, buss eller shuttle till stadens centrum.

Lettland är ett land rikt på turistattraktioner som kombinerar historia, natur och kultur. Oavsett om du besöker pulserande Riga, utforskar de magnifika naturlandskapen eller upptäcker den anmärkningsvärda arkitekturen kommer du garanterat att få en oförglömlig upplevelse. Utnyttja de olika transportmedel som finns tillgängliga för att enkelt ta dig runt och upptäcka allt som detta fascinerande land har att erbjuda.

Lettland: När ska man besöka?

Lettland, ett land i nordöstra Europa, erbjuder hisnande natur, en rik historia och en fascinerande kultur. Men när är den bästa tiden att besöka detta baltiska land? För att svara på den frågan är det viktigt att ta hänsyn till klimatförhållandena under varje årstid.

Lettland har fyra tydliga årstider. Sommaren, från juni till augusti, anses vara den bästa tiden att resa till Lettland. Temperaturerna är behagliga och ligger i genomsnitt mellan 20 och 25 grader Celsius. Dagarna är också längre, vilket ger mer tid att utforska de fantastiska stränderna, nationalparkerna och de charmiga medeltida städerna Riga och Cēsis.

Våren (mars till maj) är en annan bra tid att besöka Lettland. Temperaturerna börjar bli varmare, men det regnar oftare. Men det hindrar dig inte från att njuta av de vackra blommande skogarna och de många kulturfestivaler som äger rum vid den här tiden på året.

Hösten, från september till november, anses ofta vara den sämsta tiden att resa i Lettland. Temperaturerna börjar sjunka, det regnar mer och dagarna blir kortare. Men om du är ute efter höstfärgade landskap och vill undvika turistmassorna kan detta vara en bra tid att besöka landet.

Vintern, från december till februari, är en annan period som man bör undvika om man inte gillar kyla och snö. Temperaturerna kan sjunka under noll grader Celsius och snöfall är vanliga. Men om du älskar vintersport och snöiga landskap kan vintern i Lettland vara en unik upplevelse.

Sommaren är perfekt för utomhusaktiviteter, medan våren och hösten också kan erbjuda intressanta upplevelser för resenärer. Vintern kan dock vara för kall för vissa, medan hösten kan vara regnig. Så det är bäst att planera din resa till Lettland efter dina personliga preferenser och tolerans mot väderförhållanden.

Sök och hitta biljetter till Lettland
Sök efter boende i Lettland

None

None
None
None