Hur tar man sig till Turkiet?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Turkiet är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Turkiet.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Turkiet och göra din resa till större städer som Istanbul, Antalya, Izmir, Ankara, Bodrum, Adana eller Dalaman enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Turkiet, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel Turkish Airlines, Pegasus, Sunexpress, Dodecanese Flying Dolphins, Turkish Sea Lines och BUDO, så att du enkelt kan boka din resa.

Flyg till Turkiet

Att flyga till Turkiet erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Istanbul, Antalya eller Izmir. Flygbolag som Turkish Airlines, Pegasus och Sunexpress erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Turkiet

Resa till Turkiet
Sök och hitta biljetter till Turkiet
Sök efter boende i Turkiet

Kortfattad guide för resor i Turkiet

Välkommen till Turkiet, ett land som är rikt på historia, kultur och otroliga sevärdheter. Oavsett om du är intresserad av historiska monument, vackra stränder eller det utsökta turkiska köket har Turkiet allt. I den här guiden beskriver vi de främsta sevärdheterna att se i Turkiet, samt transportalternativ för att hjälpa dig att planera din resa.

Istanbul är en destination som du inte får missa på någon resa till Turkiet. Staden spänner över två kontinenter, Europa och Asien, och är full av historiska platser som Blå moskén, Topkapipalatset, Grand Bazaar och Hagia Sophia-museet. För att ta sig runt i Istanbul är spårvagn, tunnelbana och bussar prisvärda och bekväma alternativ.

Kappadokien är ett annat populärt resmål i Turkiet, känt för sina fantastiska klippformationer, klippkyrkor och pittoreska dalar. En av de mest populära aktiviteterna i denna region är en tur i varmluftsballong, som erbjuder en hisnande utsikt över Kappadokiens unika landskap. Transportalternativen till Kappadokien inkluderar inrikesflyg, bussar eller biluthyrning.

Antalya är en populär kuststad på Turkiets sydkust som erbjuder vackra stränder, historiska platser som den antika teatern Aspendos och den pittoreska gamla staden Kaleici. Staden är också en utgångspunkt för att utforska omgivningarna, bland annat Dudens vattenfall och Taurusbergen. Du kan ta dig runt i staden till fots eller med lokalbussarna.

Efesos är en annan viktig historisk plats i Turkiet, med ruiner från den gamla grekiska och romerska staden, inklusive Artemis tempel, ett av den antika världens sju underverk. Efesos är lätt att nå från staden Izmir, med transportalternativ som tåg och buss.

Slutligen är staden Pamukkale en unik turistplats i Turkiet, med vitvarma travertinpooler som bildats av termiska källor. Staden är också hemvist för ruinerna av den antika staden Hierapolis, inklusive en välbevarad teater och romerska bad. Transportalternativ till Pamukkale inkluderar lokalbussar eller hyrbilar.

Turkiet är därför ett fascinerande land med en mängd otroliga sevärdheter att upptäcka. Transportalternativen omfattar inrikesflyg, tåg, bussar och hyrbilar, beroende på vilka destinationer du vill besöka. Oavsett om du är intresserad av historia, natur eller bara stadsliv har Turkiet något att erbjuda alla.

Sök och hitta biljetter till Turkiet
Sök efter boende i Turkiet

Resa till Turkiet från Sverige

None
None
None
None