Rekommenderad rutt
Jönköping
Resa direkt till Göteborg med buss
Göteborg
Se priser
Alternativa rutter
Jönköping
Resa med buss till Borås
Borås
Resa med tåg, buss till Göteborg
Göteborg
Se priser

Hur tar man sig från Jönköping till Göteborg?

Planerar du att resa till Göteborg från Jönköping och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Jönköping till Göteborg, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Jönköping och Göteborg, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, FlixBus, Swebus, VY Buss - NettBuss eller Bus4You) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Jönköping och Göteborg har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Jönköping-Göteborg-resa.

För din resa från Jönköping till Göteborg har du flera transportalternativ.

Buss från Jönköping till Göteborg

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Jönköping till Göteborg, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Jönköping Göteborg

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Jönköping Göteborg idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Jönköping till Göteborg som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Jönköping Göteborg

Avgångsstad
Jönköping
Sverige
Staden som är destination
Göteborg
Sverige
Avstånd
129 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss
Sök efter Jönköping Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg
Planera din resa från Jönköping till Göteborg enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Jönköping till Göteborg enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Jönköping och Göteborg som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, FlixBus, Swebus, VY Buss - NettBuss eller Bus4You för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Jönköping och Göteborg med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Jönköping och Göteborg

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Jönköping till Göteborg?
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Jönköping och Göteborg, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Jönköping och Göteborg är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Priser Bussbiljetter från Jönköping till Göteborg är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Göteborg (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Komfort Bussar mellan Jönköping och Göteborg kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Jönköping till Göteborg är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Göteborg för att täcka den 129 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Jönköping till Göteborg?
Miljövänligt Tåget Jönköping-Göteborg anses vara ett mer miljövänligt transportmedel än enbart flyg eller bil.
Landskap Tågen mellan Jönköping och Göteborg erbjuder ofta hisnande landskap under resan.
Tillgänglighet Tågstationerna i Jönköping eller Göteborg ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Kostnad Jönköping-Göteborg-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Jönköping Göteborg-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.

Var ska man börja från i Jönköping? Var anländer jag i Göteborg?

Bussstationer för avgång i Jönköping

Jönköping Centralstation
Karta

Bussstationer för ankomst till Göteborg

Göteborg Nils Ericsonterminal
Karta
Liseberg station
Karta
Landvetter flygplats
Karta

Ankomststationer i Göteborg

Göteborg Centralstation
Karta
Sök efter Jönköping Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg

3 tips för billigare resor mellan Jönköping och Göteborg

Har du bestämt dig för att resa från Jönköping till Göteborg och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller tåg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Jönköping till Göteborg.

  • 1. Var flexibel när det gäller datum
    Biljetter Jönköping-Göteborg är ofta billigare under veckan än under helgen. Om du har råd att resa till Göteborg under veckan i stället för på helgen kan du spara pengar på din biljett Jönköping-Göteborg. Att vara flexibel när det gäller datum kan dessutom hjälpa dig att hitta de bästa priserna till Göteborg.
  • 2. Undvik rusningstider
    Biljetter Jönköping-Göteborg är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Göteborg under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.
  • 3. Res med lätt bagage
    Om du reser mellan Jönköping och Göteborg med ett företag som tar extra betalt för incheckat bagage, vilket ofta är fallet, kan det vara klokt att hålla bagaget på ett minimum för att spara pengar. Försök att bara packa det nödvändigaste och se till att kontrollera flygbolagets bagagekrav innan du åker till Göteborg.

Buss Jönköping Göteborg

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Jönköping-Göteborg extra kostnader.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Jönköping-Göteborg varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Jönköping till Göteborg på Vivanoda.

Frekvensen av avgångarna till Jönköping från Göteborg varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Göteborg, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

De flesta bussar mellan Jönköping och Göteborg är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Jönköping-Göteborg. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Jönköping-Göteborg, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

Bussbolag Jönköping Göteborg

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Jönköping Göteborg

Tåg Jönköping Göteborg

Tågbiljetter från Jönköping till Göteborg kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Tågen mellan Jönköping och Göteborg är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Jönköping till Göteborg. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Jönköping och Göteborg rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Jönköping till Göteborg minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Jönköping till Göteborg. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Jönköping och Göteborg.

Tågbolag från Jönköping till Göteborg

SJ
SJ
Sök efter tågbiljetter Jönköping Göteborg
Jönköping till Göteborg - Billiga buss, tåg | Vivanoda

Turistguide för resan från Jönköping till Göteborg

Vad man ska se och göra i Göteborg?

Bland stadens främsta sevärdheter finns nöjesparken Liseberg, en av Skandinaviens största, och Göteborgs konstmuseum, som visar verk av stora svenska konstnärer. Fisk- och skaldjursälskare bör besöka Feskekôrka fiskmarknad, där du kan prova lokala rätter som gravlax eller inlagd sill.

Naturälskare kan åka till ön Hönö, ungefär en timmes bilresa från Göteborg, för att njuta av hav, strand och vandringsleder. Staden är också omgiven av många naturparker, bland annat Kosterhavets nationalpark, Särö naturpark och Delsjöns naturpark.

Slutligen är staden hemvist för många årliga evenemang, bland annat Göteborgs kulturfestival och Göteborgs ölfestival, som hyllar den svenska kulturen genom en mängd olika aktiviteter, till exempel musik, dans och provsmakning av lokala hantverksöl.

Sök efter Jönköping Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid