Göteborg
Resa direkt till Trollhättan med tåg, buss
Trollhättan
Se priser

Hur tar man sig från Göteborg till Trollhättan?

Planerar du att resa till Trollhättan från Göteborg och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Göteborg till Trollhättan, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Göteborg och Trollhättan, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, VY eller Swebus) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Göteborg och Trollhättan har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Göteborg-Trollhättan-resa.

För din resa från Göteborg till Trollhättan har du flera transportalternativ.

Buss från Göteborg till Trollhättan

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Göteborg till Trollhättan, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Göteborg Trollhättan

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Göteborg Trollhättan idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Göteborg till Trollhättan som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Göteborg Trollhättan

Avgångsstad
Göteborg
Sverige
Staden som är destination
Trollhättan
Sverige
Avstånd
68 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med tåg och buss
Sök efter Göteborg Trollhättan biljetter
Sök efter boende i Trollhättan
Planera din resa från Göteborg till Trollhättan enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Göteborg till Trollhättan enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Göteborg och Trollhättan som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, VY eller Swebus för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Göteborg och Trollhättan med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Göteborg och Trollhättan

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Göteborg till Trollhättan?
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Göteborg och Trollhättan, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Göteborg och Trollhättan är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Priser Bussbiljetter från Göteborg till Trollhättan är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Trollhättan (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Komfort Bussar mellan Göteborg och Trollhättan kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Göteborg till Trollhättan är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Trollhättan för att täcka den 68 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Göteborg till Trollhättan?
Miljövänligt Tåget Göteborg-Trollhättan anses vara ett mer miljövänligt transportmedel än enbart flyg eller bil.
Hastighet Tåg från Göteborg till Trollhättan är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Tillgänglighet Tågstationerna i Göteborg eller Trollhättan ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Kostnad Göteborg-Trollhättan-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Göteborg Trollhättan-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.

Var ska man börja från i Göteborg? Var anländer jag i Trollhättan?

Bussstationer för avgång i Göteborg

Göteborg Nils Ericsonterminal
Karta

Avgångsstationer i Göteborg

Göteborg Centralstation
Karta

Bussstationer för ankomst till Trollhättan

Trollhättan Centralstation
Karta

Ankomststationer i Trollhättan

Trollhättan Centralstation
Karta
Sök efter Göteborg Trollhättan biljetter
Sök efter boende i Trollhättan

3 tips för billigare resor mellan Göteborg och Trollhättan

Har du bestämt dig för att resa från Göteborg till Trollhättan och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller tåg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Göteborg till Trollhättan.

  • 1. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Göteborg till Trollhättan, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Trollhättan och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.
  • 2. Boka i förväg
    Detta är ofta det mest kända tipset för att spara pengar på resor mellan Göteborg och Trollhättan. Det beror på att tåg-, flyg-, buss- eller färjebiljetter ofta är billigare om du köper dem i god tid. Detta kan ibland spara tiotals eller till och med hundratals euro på din resa Göteborg-Trollhättan.
  • 3. Var flexibel när det gäller datum
    Biljetter Göteborg-Trollhättan är ofta billigare under veckan än under helgen. Om du har råd att resa till Trollhättan under veckan i stället för på helgen kan du spara pengar på din biljett Göteborg-Trollhättan. Att vara flexibel när det gäller datum kan dessutom hjälpa dig att hitta de bästa priserna till Trollhättan.

Buss Göteborg Trollhättan

Bussar mellan Göteborg och Trollhättan har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Göteborg-Trollhättan varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Göteborg till Trollhättan på Vivanoda.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Göteborg-Trollhättan extra kostnader.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Göteborg-Trollhättan. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Frekvensen av avgångarna till Göteborg från Trollhättan varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Trollhättan, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

De flesta bussar mellan Göteborg och Trollhättan är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Bussbolag Göteborg Trollhättan

Swebus
Swebus
Sök efter bussbiljetter Göteborg Trollhättan

Tåg Göteborg Trollhättan

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Göteborg till Trollhättan. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Göteborg och Trollhättan.

Tågbiljetter från Göteborg till Trollhättan kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Göteborg till Trollhättan, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Tågen mellan Göteborg och Trollhättan är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Göteborg till Trollhättan minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Det är möjligt att boka en särskild plats på tåget mellan Göteborg och Trollhättan. Beroende på företaget kan denna tjänst vara avgiftsbelagd. Platser kan bokas online eller vid stationens biljettkontor.

Tågbolag från Göteborg till Trollhättan

SJ
SJ
VY
VY
Sök efter tågbiljetter Göteborg Trollhättan

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid